24 травня в Шацьку: мокрий день - на мокре літо

24 Травня 2018, 09:35
1470 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Я не можу дати універсальної формули успіху. Зате, я можу дати формулу провалу: спробуй всіх задовільнити» Герберт Баярт Своп, журналіст

Цей день в історії1844 - телеграфом Морзе відправлена перша телеграма з Вашингтона до Балтімора.

1899 - в Бостоні відкрився перший в Америці (може, й у світі) автогараж. Фактично це було ціле підприємство, в якому можна було не тільки поставити на стоянку свій автомобіль, але і взяти його напрокат, купити або відремонтувати.

1914 - переліт Київ - Гатчина (1277 км за 7 годин 45 хв льотного часу) П. Н. Нестерова з механіком Г. М. Нелідова на «Ньюпор-IV».

1956 - у швейцарському Лугано пройшов перший конкурс пісні Євробачення, в якому брали участь 14 представників семи країн Європи (Бельгія, Голландія, Італія, Люксембург, Франція, ФРН, Швейцарія). Переможницею стала швейцарка Ліз Асіа.

1960 - відбувся перший політ пасажирський літак Ту-124 конструкції ОКБ А. Н. Туполєва, екіпаж А. Д. Калини.

Народились:

827 - Кирило (Костянтин), Святий рівноапостольний. Батько слов'янської писемності.

1686 - Габріель Даніель Фаренгейт, німецький фізик, який першим використав ртуть у термометрі. Винахідник шкали Фаренгейта.

1973 - Руслана Лижичко, українська співачка, переможниця Євробачення-2004

Іменини: 

Олександр, Йосип, Кирило, Костянтин, Михайло, Ростислав 

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Шацьк оговтується від сильної зливи

У селищі Шацьк пройшов сильний зливовий дощ із громовицею. В післяобідню пору, злива буквально за годину затопила вулиці районного центру. Сильний дощ вкотре вказав на проблемні ділянки селища, де вода після опадів погано сходить, утворюючи цілі озера і цим утруднюючи рух пішоходів.

Погода: У Шацьку хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.Температура - +11 +21.

Народний прогноз погоди

24 травня відзначається день пам'яті святих рівноапостольних Мефодія і брата його Кирила, священномученика Мокія. Цей день вважався показником погоди для всього літа. Якщо мокро, то і все літо буде мокрим, і навпаки. «Якщо багряний схід сонця, а вдень дощ - літо мокре і грозове буде». Якщо туман з'являвся вечором і розходився до сходу сонця, то чекали негоди.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024