Флешмоби, вишиванки і живий тризуб: як відзначали День вишиванки у школах району

18 Травня 2018, 12:55
15688

17 травня жителі Шацького району активно долучилися до святкування Дня вишиванки.

Чи не найбільш активно це свято відзначили у школах Шацького району. 

Не перший рік у ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІст.-гімназія» смт Шацьк, як і у всій Україні, відзначають День вишиванки. І цього року учні та вчителі школи долучились до акції «Одягни вишиванку». Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що свято об’єднує і вчителів, і учнів різних класів.

3

3

У закладі загальної середньої освіти села Піща теж не пасли задніх. Учні та вчителі в цей день не лише прийшли у вишиванках, робили цікаві фотосесії, а й провели гарний пктріотичний флешмоб.

Ще до початку уроків по класних кімнатах створювалися світлиці «Із бабусиної скрині», де можна було побачити сімейні реліквії піщан: сорочки, скатертини, рушники, картини і навіть вузлик з горішками, якими так люблять пригощати бабусі своїх внучат. А під кінець уроків всі зібралися на свято «Вишиванка – символ Батьківщини, дзеркало народної душі», яке підготували і провели учні 6 класу. На завершення свята всі школярі, вишикувавшись на подвір'ї школи, створили символ України – тризуб.

3

6

4

3

3

4

5

2

5

3

4

3

4

Подвір'я та класи Прип'ятської школи також замайоріли всіма кольорами веселки. Діти , вчителі та працівники одягнули найбільшу гордість нашого народу – українську вишиванку. Навчання розпочали тематичною лінійкою, приуроченою Дню вишиванки, на якій пригадали цікаві історичні факти про наш традиційний одяг, розказували вірші, а на завершення дівчата 8 класу подарували для всіх присутніх пісню про вишиванку. Гарний настрій не залишав територію школи протягом всього дня, - пишуть на сторінці навчального закладу у Facebook.

3

3

2

3

4

2

3

Вся шкільна родина опорного закладу середньої освіти села Пульмо долучилась до Всеукраїнської акції «День вишиванки» та провела імпровізований флешмоб «Вишиті обереги єднання». Хтось радів своїм новим вишитим обновкам, хтось вдягнув улюблену вишиванку. Але всі були єдині у думці, що таке свято об’єднує і вчителів, і учнів різних класів, - йдеться на сторінці школи у Facebook.
Флешмоб створив таку хвилю емоцій, що наступного року, мабуть, нас чекає справжнє цунамі вишиванок за участю всіх учнів школи!

3

3

3

4

3

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром