17 травня в Шацьку: день народження святкує депутат Шацької районної ради Богдан Бакун

17 Травня 2018, 09:30
1210

Цитата дня: «Коли ти знаходиш себе на стороні більшості, це час зупинитися і перейти на іншу сторону». Марк Твен

Цей день в історії: 

1727 - на російський престол вступив Петро ІІ - 11-річний внук Петра І, останній представник роду Романових по прямій чоловічій лінії

1792 - 24 брокери, які сховалися від сонця під тінню розлогого дерева, заснували Нью-йоркську фондову біржу. На місці їх зустрічі нині розташована Уолл-стріт

1846 - бельгієць Адольф Сакс запатентував саксофон

1861 - перше у світі туристичне бюро Томаса Кука відправило у поїздку першу у світі туристичну групу (з Лондона до Парижа)

1916 - у Великій Британії вперше у світі здійснено перехід на літній час

1920 - постанова Ради народних міністрів УНР про анулювання на території України чинності всіх законів і декретів як т. зв. совітського українського, так і совітського російського уряду і про відновлення чинності законів УНР

1995 - Жак Ширак став президентом Франції на перший термін

Народились: 

1792 - Пій IX (Джованні Мастаї-Ферретті), Папа Римський у 1846-1878 рр., який посідав папський престол найдовше

1873 - Анрі Барбюс, французький письменник, журналіст і громадський діяч у міжнародному комуністичному русі

Іменини: 

Іван, Ісаакій, Кирило, Климент, Леонтій, Марія, Микита, Микола, Пелагея 

17 травня день народження відзначає депутат Шацької районної ради Богдан Бакун. Район.Шацьк щиро вітає іменинників і бажає міцного здоров'я та пілдної праці. 

Про це Район.Шацьк писав рік тому: 

Мешканець Шацька мріє стати справжнім художником

З чималим багажем знань за плечима і величезним бажанням поділитися тонкощами власної майстерності завітав в Шацький Будинок дитячої та юнацької творчості колишній його випускник Богдан Костюк.

1

Погода:

У Шацьку протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Весь день йтиме дощ, який до вечора повинен послабшати. Температура +11 +15. 

Народний прогноз погоди

17 травня - у християн - Вознесіння Господнє. Це свято відзначаютьна сороковий день після Великодня.Згідно з Євангелієм, весь цей період після Воскресіння Ісус Христос перебував зі своїми учнями. А на сороковий день він вознісся на небо, сів праворуч Отця і відкрив людству вхід у Царство Небесне, подарувавши надію на прощення гріхів і вічне життя. Також вшановується пам'ять мучениці Пелагії, діви Тарсійської. У давнину у цей день рубали дерево на вичинку ложок. Наші пращури на Пелагею чекали сильного дощу, оскільки він приносить врожай чистий і достатній. У цей час зеленіє дуб, зацвітає вишня, яблуні, груші, ранні сорти калини, шипшини.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром