Питну воду на території Шацького району хочуть очищати від надмірного вмісту заліза

15 Травня 2018, 16:20
2565 Джерело: фото ілюстративне

Про те, що в Шацьку потрібно встановлювати системи очищення води, зокрема, станції обеззалізнення, говорили на сесії Шацької районної ради.

Як розповіла Ольга Романська, начальниця відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Шацької райдержадміністрації, населення району забезпечується водопостачанням за рахунок автономних систем водопостачання – артезіанських свердловини та колодязів (всього: 3597 колодязів, 137 артезіанських свердловин – з них 28 законсервовані або недіючі). Більшість свердловин –  це системи водопостачання колишніх СВК та КСП, що здійснюють постачання води, яка може використовуватись лише як технічна через великий вміст заліза.

Відповідно всі системи водопостачання потребують капітального ремонту водопроводу та переобладнання із встановленням станцій обеззалізнення.

Районна програма «Питна вода Шацького району Волинської області»  передбачає влаштування станцій знезалізнення для поліпшення якості питної води в загальноосвітніх школах смт. Шацьк, с. Мельники, с. Світязь, с. Пульмо та Шацькій районній лікарні, будівництво нових централізованих водопровідних мереж для забезпечення населення якісною питною водою в смт Шацьк, ур. Гряда та с. Пульмо.                                                                                       

Станом на 1 квітня 2018 року на виконання вказаної програми у 2017 році було встановлено станції доочищення питної води (станції знезалізнення) для поліпшення якості питної води в системі централізованого водопостачання смт. Шацьк (освоєно 535,00 тис.грн.), що дає змогу постачати очищену воду в ДНЗ №1 смт Шацьк, Шацьку школу-гімназію та Шацьку районну лікарню.

Також розроблені проекти капітального ремонту системи водопостачання по вул. Шковороди та вул. Садовій в смт Шацьк.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024