Школярі з сіл Світязь та Піща побували в місці зародження УПА

14 Травня 2018, 12:35
1827

Учні закладів загальної середньої освіти сіл Світязь і Піща побували в урочищі Вовчак, де пройшли вишкіл майбутніх воїнів.

«10-11 травня ми перебували в урочищі Вовчак Турійського району. Це місце створення Української повстанської армії, єдиної збройної сили українців у Другій світовій війні.

Намети. Спати на соломі. Підйом о 7 ранку. Немає гарячої води. За будь-яке порушення – покарання...

Спочатку ми засмутились, бо не звикли до таких умов, дехто навіть почав плакати, але згодом, звикнувши, все здавалось так легко і просто. 

Спочатку керівники хотіли здаватись нам дуже злими та жорстокими, але трішки побувши на території, поспілкувавшись з ними, ми зрозуміли, все не так страшно. Нам призначили побратима, якого звали Холодний. Це був молодий чоловік, який провів нам екскурсію по урочищу, а в  подальшому допомагав у всьому. Також він дуже добре знає історію нашої держави і навіть те, про що в шкільних підручниках не пишуть - про це дуже цікаво було послухати.

Кожному видали зброю, з якою він повинен був ходити весь день та навіть спати. Кожну годину дня і ночі біля намету та криївки (склад зброї) мінялась варта. Ми виконували різноманітні вправи, бігали крос. Нас навчали круговій обороні та як правильно наступати на противника. Було важко, проте ми впорались. Також готували на багатті різні страви та співали пісень біля великого вогнища.

Ми повернулись з незабутніми враженнями, позитивними емоціями та загартованим національним духом» – пишуть у листі до редакції представники учнівського колективу Світязької школи.

2

2

2

3

2

2

2

 

Пройшли вишкіл майбутніх воїнів і старшокласники школи села Піща.

«Цікаво і незвично пройшли польові збори для одинадцятикласників закладу загальної середньої освіти села Піща. А провели вони їх в урочищі Вовчак Турійського району разом зі своїми ровесниками з сіл Ростань, Світязь та Прип’ять. Вишкіл майбутніх воїнів був організований на високому рівні. Несення варти біля криївки зі зброєю, охорона наметів, розбирання та збирання АК-74, тактичні заняття, смачна юшка та справжній козацький куліш…

Ми щиро дякуємо організаторам Василю Мазурику та інструкторам Перукарю та Холодному за цікаву і змістовну програму. Адже дні, проведені у Вовчаку, наблизили нас до далеких подій минулого століття, до місця зародження УПА» – інформують у Піщанській школі.

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром