Світязь: школярам розповіли, чому хліб - святий

11 Травня 2018, 15:00
2782

У Світязькій школі провели виховний захід про хліб

Хліб – один із найбільш дивовижних продуктів людської праці. Недарма люди склали прислів’я: «Земля – матінка, а хліб – батечко», «Хліб – це життя», «Хліб – годувальник», « Без золота проживеш, а без хліба – ні». Люди інколи забувають про справжню ціну хліба, про те, що відносно недорогі буханці увібрали в себе велику працю не однієї людини, а багатьох людей.
У Світязькій школі педагог-організатор Омельчук Тетяна Валеріївна  провела виховний захід на тему «Святий хліб». Його мета – поглибити знання учнів про хліб, народні звичаї, пов’язані з хлібом. Учні переглянули відео, на якому був показаний весь процес випікання хліба. А також побачили процес випікання короваю.

Хліб — це багатство нашої країни. І його треба берегти і шанувати. Адже так приємно бачити на своєму столі високу запашну паляницю. В хорошій родині хліб ніколи не буде черствіти. Але є люди, які не поважають хліб, викидають його, коли він зачерствіє. Вони не поважають той довгий шлях, який пройшов хліб, перш ніж потрапити до столу, ту тяжку працю, що вкладена в нього, саму людину. Тож бережіть хліб — мірило нашої вихованості, опору нашої духовності.

2

2

2

2

2

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024