Нерест: коли на водоймах Шацького нацпарку не можна буде рибалити

18 Березня 2024, 15:05
Незабаром розпочнеться нерестовий період 386
Незабаром розпочнеться нерестовий період

З метою охорони, збереження та створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів з 20 березня по 10 червня на водоймах Шацького національного природного парку встановлюється весняно-літня нерестова заборона.

Про це інформує Шацький нацпарк у фейсбуці.

Любительський і спортивний лов риби в нерестовий період дозволяється здійснювати в межах населених пунктів з берега поплавковою та донною вудкою із загальною кількістю гачків не більше 1 шт. на одного рибалку та спінінгом з блешнею або штучною насадкою, яка замінює блешню.

На період нересту забороняється:

  • перебувати не лише на водоймі, а і в її прибережній смузі із забороненими знаряддями та засобами лову риби;
  • проводити роботи, що негативно впливають на гідрологічний та гідрохімічний стан озер (в т.ч. миття транспортних засобів, купання та прання із застосуванням хімічних миючих речовин тощо);
  • зупинка транспортних засобів ближче, ніж за 100 м від урізу води;
  • рух плавзасобів на водоймах Парку (крім служби державної охорони парку та спеціально уповноважених органів).

За недотримання вимог згідно з Адміністративним Кодексом України порушники каратимуться штрафом з вилученням засобів лову.

«Наголошуємо, що в умовах воєнного стану браконьєрство — це не тільки злочин проти довкілля, а й загроза для національної екологічної безпеки України. Будьте відповідальними та дотримуйтеся встановлених правил під час нересту!» – йдеться у дописі.

Читайте такожШацький нацпарк: як підгодовують у лісі тварин

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024