Шацьким випускникам пропонують здобути професію рятувальника

10 Травня 2018, 16:10
2557 Джерело: фото ілюстративне

Випускників шкіл Шацького району запрошують здобути освіту фахівця оперативно-рятувального профілю.

Юний друже, перед тобою стоїть важливе завдання – вибір професії, з якою буде пов’язане все подальше життя. При цьому дуже важко зорієнтуватися у всьому різноманітті існуючих на даний момент професій.

Ми спробуємо допомогти тобі в цьому складному та дуже важливому питанні, відкриємо для тебе нову професію – професію рятувальника. І можливо, прочитавши ці рядки, ти обереш свою стежку, якою будеш прямувати в житті; а лави нашої служби поповняться ще одним висококваліфікованим працівником, для якого служіння та допомога людям не просто робота, а поклик душі, – інформують в 11 ДПРЧ УДСНС України у Волинській області (смт Шацьк).

Сьогодні існує багато цікавих професій, якими може оволодіти практично кожна людина. Але є і такі, які мало просто опанувати. Перш за все ними потрібно жити та повністю їм віддаватися. До когорти таких належить також і професія рятувальника. Вона вимагає від людини не тільки високої фахової підготовки та фізичної форми, а й великої мужності та відваги, вміння приймати відповідальні рішення та правильно ризикувати, готовності жертвувати особистим задля загального.

Рятувальник – це не просто професія, це стан душі, адже своєю повсякденною самовідданою працею, пов’язаною з ризиком, він завжди готовий прийти на допомогу, та виконати найважливіше своє завдання – врятувати та захистити людське життя.

На даний час підготовку фахівців оперативно-рятувального профілю в Україні здійснюють навчальні заклади:

►Національний університет цивільного захисту України (м. Харків, вул. Чернишевського, 94)

►Львівський державний університет безпеки життєдіяльності (м. Львів, вул. Клепарівська, 35) 

►Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси, вул. Онопрієнка, 8) 

►Вінницьке вище професійне училище цивільного захисту (м. Вінниця, вул. Генерала Арабея, 7) 

►Ліцей цивільного захисту (м. Вінниця, вул. Генерала Арабея, 7, після 9 класів).

Для оформлення особової справи кандидата на навчання, особисто звертайтеся з письмовою заявою до органів та підрозділів ДСНС України за місцем постійного проживання з 1 січня до 1 червня року вступу.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024