Випускників Шацької громади запросили вчитися у ВНУ

13 Березня 2024, 10:30
Випускників Шацької громади запросили вчитися у ВНУ 940
Випускників Шацької громади запросили вчитися у ВНУ

Випускники та представники університету на чолі з ректором Анатолієм Цьосем зустрілися з шацькими випускниками в актовій залі лісового коледжу.

Про це розповіли у пресслужбі навчального закладу.

У Шацькому лісовому фаховому коледжі ім. В. В. Сулька відбулася зустріч учнів 11 класів Шацької територіальної громади та студентів-випускників коледжу з представниками Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Присутніх у залі привітав директор коледжу Ігор Жмурко, який у своєму вступному слові наголосив, що попри всі негаразди, які переживає наша країна – життя триває і має тривати.

«Час іде, а це означає, що незабаром учням випускних класів доведеться обирати свій подальший шлях і тому варто вже зараз задуматися про те, у якому закладі можна здобути спеціальність, почути про умови вступу, навчання, а також про переваги здобуття професійної освіти», – зазначив директор лісівничого вишу.

Звернувся до випускників ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, який розповів про структуру Університету, окремі його підрозділи та коротко окреслив особливості навчального процесу.

Більш детально ознайомили з усіма спеціальностями факультетів, розповіли про специфіку одержання освітніх послуг й кваліфікації та особливості навчання в розрізі спеціальностей представники ВНУ:

  • проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації, кандидатка філологічних наук, доцент кафедри соціальних комунікацій Наталія Благовірна;
  • завідувачка кафедри економіки і торгівлі, доктор економічних наук, професор Олена Павлова;
  • завідувач кафедри екології та охорони навколишнього середовища Володимир Радзій;
  • доцентка кафедри ботаніки і методики викладання природничих наук, заступниця декана з виховної роботи, доктор біологічних наук Оксана Фіщук.

Директор Навчально-наукового інституту неперервної освіти Олег Дикий ознайомив із головними особливостями вступної кампанії 2024 року до ВНУ.

Підсумовуючи, проректорка Наталія Благовірна наголосила, що повномасштабна війна стала неабияким викликом для всіх українців, який, однак, згуртував їх ще більше, зокрема й молодь. 

«Сьогодні приємно констатувати, що студентський актив миттєво реагує на нові виклики й активно включаються у волонтерську діяльність, підтримку Збройних Сил України, демонструючи солідарність у щоденній праці. Усі ці зусилля засвідчили дієві лідерські якості й рішучість, сміливість, одночасну зрілу та виважену позицію студентської молоді. Адже відчувати бажання діяти, допомагати, щось покращувати, змінювати, це найперше – брати на себе відповідальність, і це дуже цінно», – додала проректорка.

Короткий огляд про Шацький лісовий фаховий коледж ім. В. В. Сулька ознайомила заступниця директора з виховної роботи Оксана Деркач, представивши чудову презентацію, розповівши про основні критерії підготовки фахових молодших бакалаврів за спеціальностями сьогодення та найближчої перспективи щодо відкриття нових напрямків та розвитку навчального закладу в цілому.
Насамкінець, до майбутніх абітурієнтів звернувся директор коледжу Ігор Жмурко, який зазначив, що як у Волинському національному університеті імені Лесі Українки, так і в Шацькому лісовому фаховому коледжі ім. В. В. Сулька прагнуть виховувати в студентів здатність до творчої, інноваційної, пошукової діяльності, аби вони стали молодими досвідченими фахівцями, які вміють працювати над собою і надалі самостійно отримувати нові знання та були всесторонньо розвинутою особистістю. Тому в цих вишах створені всі умови для того, щоб наша студентська молодь розвивала свої таланти.

Попереду подібні зустрічі з учнями 9-х та 11-х класів Шацької громади та Волинської області, але ми маємо пам'ятати головне – з огляду на події в Україні, саме нинішньому молодому поколінню, високопрофесійним, досвідченим фахівцям розбудовувати Нову Україну.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024