Вихованка БДЮТ отримала грошовий сертифікат за перемогу у всеукраїнському конкурсі

10 Травня 2018, 11:45
3444

Ангеліна Зубач, вихованка гуртка «Журналістика» Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості, стала переможцем всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «ПероДактиль». 

Разом з керівником Ніною Корець  вона побувала в місті Біла Церква на  церемонії нагородження переможців, яке проходило в Будинку органної та камерної музики в неділю, 6 травня, – інформує сайт Шацького БДЮТ.  

Диплом за І місце в номінації «Поезія» в середній віковій категорії, відзнаку «ПероДактиля» та грошовий сертифікат на суму 2000 грн -  такі високі нагороди отримала талановита шачанка. 

Журі конкурсу - відомі сучасні поети та письменники: Галина Пензарева-Невінчана, Леся Мудрак, Олег Рибалка, Таня Стус, Григорій Фалькович, Іван Андрусяк.  Саме останній передав дівчині  особливе вітання, в якому  висловив надзвичайне захоплення її поезією. Разом з врученням  нагород його озвучила  Леся Мудрак.

Ведучий Дмитро Савченко наголосив  про найзаповітнішу мрію Ангеліни стати письменницею, яка  переслідуватиме її, поки не здійсниться.

«Тим паче, як зізнається дівчина, немає жодних підстав, щоб сумніватись у її здійсненні.  А свій перший гонорар планує потратити на поповнення невеличкої колекції книг»,  - додав він.

Конкурс проходив вдруге, рівень конкурсних робіт, за оцінкою журі, значно зріс. Саме завдяки підтримці Міністерства освіти і науки України цьогоріч маленьке пташеня ПероДактиль зібрало навкруг себе понад 400 талановитих та обдарованих дітей з усіх куточків нашої країни, окрім Криму. Цікаво, що після Київської, друге місце за кількістю учасників посіла Донецька область.  

Вихованка робить в поезії перші кроки, саме на гуртку осягає премудрощі та секрети віршування. А от у прозі вже має певний досвід. Цьогоріч здобула ІІ місце у всеукраїнському літературному конкурсі «ФантФест», головним членом журі якого була Дара Корній, одна з улюблених авторок дівчини. В конкурсі «ПероДактиль» проза Ангеліни також дійшла до фіналу, тож дівчина стала подвійним фіналістом.

 Ангеліна ділилася думками про участь в  «ПероДактилі»:

«Хотілося, щоб мене оцінили професіонали. Не писати ж мені все “в шухляду”. Перші кроки на шляху до мрії дуже важливі. Чому б не почати саме зараз?». Тож зі вдалим починанням тебе, Ангеліно!

3

5

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024