Депутатам розповіли про податки, які можуть принести в казну громади великі гроші

08 Травня 2018, 12:35
1782

На сесії Шацької селищної ради депутатів поінформували про виконання і резерви наповнення бюджету Шацької селищної ради.

27 квітня під головуванням Людмили Цевух, в.о. Шацького селищного голови, за участю керівників Шацького району відбулося засідання чергової сесії селищної ради.

Світлана Сулік, начальник Шацького відділення Ковельської ОДПІ, на сесії озвучила показники виконання бюджету Шацької селищної ради і ознайомила з резервами його наповнення. Світлана Володимирівна назвала види податків, які можуть приносити в бюджет селищної ради значно більші суми – це ПДФО, плата за землю та оренду землі, туристичний, єдиний, податок на нерухомість (житлову і нежитлову). Для прикладу, зараз податок на житлову нерухомість сплачують на території Шацької ОТГ всього 12 платників-юридичних осіб (49 000 грн.) та 84 платники-фізичні особи (19 400 грн.). З метою виявлення нових об’єктів оподаткування та додаткових резервів по надходженню платежів до бюджету у податковій пропонують провести інвентаризацію договорів оренди землі, інвентаризацію нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки (особливу увагу варто звернути на с. Мельники, урочище Гряда, нову забудову в Шацьку), інвентаризацію нерухомого майна, яке власники здають в оренду в літній період, та повну інвентаризацію землі громадян, фізичних та юридичних осіб.

Нагадаємо, на сесії 27 квітня не обійшлося без конфлікту щодо виділення земельної ділянки. Також депутати цього дня озвучили депутатські запити і звернення, обговорили питання організації та проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2018 році, ознайомилися з ескізом генерального плану Шацька.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром