Світязь: школярі хочуть жити в гармонії з природою

07 Травня 2018, 12:25
2563

«Живи відповідно до природи» – під таким девізом виступили 4 травня учасники екологічної агітбригади «Джерело» перед учнями ЗОШ І-ІІІ ст. с. Світязь.

Цей виступ став логічним завершенням тижня екології, який проводився в школі.  Основне завдання виступу полягало у донесенні  до свідомості учнів знання і переконання в тому, що тільки раціонально використовуючи природні ресурси,  ми зможемо убезпечити себе і наших нащадків від глобальної екологічної  катастрофи. Зможемо жити у майбутньому  в затишному і чистому світі лише тоді, коли всі відходи своєї життєдіяльності  ми будемо сортувати і здавати на пункти  прийому вторинної сировини. Вже зараз у межах району працюють пункти по прийому макулатури, скла, пластику. Зробити це не важко, але це потрібно усвідомити, цим потрібно пройнятися, елементарно побачити світ навколо себе і запам’ятати: «Хто не любить природу, той не любить і людину».

Екологічну «проблему не можна  вирішити суто технічними засобами. Необхідно якісно змінити природу суспільства, необхідна нова цивілізація з іншим  світоуявленням, цивілізація, для якої сукупність екологічних імперативів буде настільки  ж органічно властива, як прагнення до збереження  життя людини. Чи може виникнути  подібна цивілізація? На це питання відповіді немає»– сказав Моісєєв М.М. в статті «Ще раз о проблемі   коеволюції» Екологія і життя ,2-1998р.

А  нам хочеться з впевненістю сказати, що виникне,  бо є  такі діти, як в нашій екобригаді. Це вони, жертвуючи своїм вільним часом, готуються до виступів, беруть участь в екологічних заходах і в їхньому маленькому серці вже зараз не жевріє, а горить любов до свого краю, до всього, що їх оточує.

МОЛОДЦІ: Грицюк Богдана, Турич Наталія, Цвид Світлана (учні 10 кл.), Козак Діана, Турич Наталія (учні 8-Бкл.), Поліщук Богдан (учень 7 класу), Марчук Богдан, Озімок Віолетта, Токарєва Настя, Натальчук Вікторія, Карасьов Василь (учні 6 класу).

Інформаційна служба школи

4

5

4

3

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024