Англійська чи польська: на яку мову більший попит на Волині?

20 Лютого 2024, 16:47
Англійська чи польська: на яку мову більший попит на Волині? Реклама 229
Англійська чи польська: на яку мову більший попит на Волині?

Декілька років тому на Волині спостерігався стабільний високий попит на вивчення англійської мови. Ситуація змінюється, і зараз не менш популярною є польська мова. На це є певні причини. До того, навчатись зараз комфортно і просто - всі охочі мають можливість працювати з репетитором польської мови онлайн.

Чому активно вивчають польську мову?

Польська мова – предмет, який не передбачений шкільною програмою. За останній час попит на вивчення цієї мови суттєво зріс, польську мову з репетитором активно вивчають діти з різних причин.

  1. Подальше навчання у Польщі. Польща вважається найбільшим освітнім центром у Європі, і вільно володіючи мовою, дитина має всі шанси на вступ і подальше навчання у престижному закладі. Здобувши вищу освіту у Польщі, людина зможе розраховувати на отримання гідної роботи і високої заробітної плати.

  2. Розвиток. Вивчення мови дозволяє людині розвиватись інтелектуально. В юному віці вивчати польську мову краще, діти можуть користуватись інтернет-ресурсами і легше засвоювати матеріал. 

  3. Спілкування. Завдяки інтернету сучасні діти легко знаходять друзів по всьому світу, в тому числі і з Польщі. Знаючи польську мову, дитина може практикувати навички спілкування, обмінюватись досвідом, вивчати традиції та культуру і розширяти кругозір.

  4. Впевненість під час подорожей. Волинська область розташована відносно недалеко від польського кордону, тому мешканці часто їздять до сусідньої країни на канікули, у відпустку і навіть на вихідні. Якщо батьки дозволяють дитині подорожувати зі школою, чи час від часу організовують сімейні поїздки до Польщі, дитина буде більш впевненою, вільно спілкуючись польською. Водночас батьки також будуть впевнені в тому, що їх син або дочка зможе спитати дорогу чи звернутись до місцевих мешканців за допомогою.

  5. Легкість у вивченні. Польська мова відсутня у рейтингу найскладніших предметів і це зрозуміло. Вивчаючи англійську з початкової школи, діти добре знають алфавіт, тому зможуть писати польською. Єдине, що залишиться - запам’ятати буквосполучення, правильно вимовляти слова та складати речення. Польська мова схожа на українську, тому збагатити словниковий запас – проста і легка справа.

Причини вивчення англійської мови

Англійська мова входить у шкільну програму, але попит на неї досі тримається на високому рівні. Не всі діти вчать її так, як треба з самого початку. Але багато хто починає приділяти увагу англійській перед іспитами. Також учні активно вивчають мову, коли розуміють, скільки можливостей дає вільне володіння нею.

  1. Спілкування. Англійська має статус міжнародної, тому де б ви не опинились, завжди знайдеться людина, з якою можна буде спілкуватись.

  2. Кар’єра. Безліч українських та міжнародних компаній вимагають вільного володіння англійською від своїх робітників. 

  3. Культура. Знаючи англійську, можна дивитися фільми і читати книги в оригіналі, слухати пісні, дивитись міжнародні спортивні події і розуміти, що відбувається.

  4. Навчання. На переклад літератури йде багато часу. Деякі книги, інструкції та посібники не перекладають взагалі, тому майбутнім фахівцям краще заздалегідь почати вчити англійську для того, щоб мати доступ до міжнародної літератури. 

  5. Подорожі. Вільно володіючи мовою, людина завжди буде почувати себе впевнено під час подорожей.

Школярам також потрібно вивчати англійську, тому що для вступу у вищі навчальні заклади вони складатимуть іспити. Щоб вступити на будь-які з сучасних та престижних професій, потрібно скласти іспит саме з англійської мови.

Підсумовуючи, можемо сказати, що попит на англійську та польську мову на Волині тримається на однаковому рівні. У школі чи ще й з репетитором англійську мову вивчають тому, що вона є міжнародною. Вона потрібна для іспитів, подорожей, саморозвитку і спілкування з людьми по всьому світу. Водночас Польща розташована не так далеко від Волині, тому багато хто подорожує, планує працювати чи навчатись у сусідній країні. Обидві мови часто вивчають з репетиторами, які проводять заняття як офлайн, так і онлайн. Серед охочих однаково багато як дітей шкільного віку, так і дорослих.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024