6 травня в Шацьку: Юр'їв день

06 Травня 2018, 09:20
1494

Цитата дня: «Не слід затівати сварки з жінкою, у якої пробудилися материнські почуття. На її боці вся мораль світу» – Еріх Марія Ремарк «Три товариші».

Цей день в історії:

1919 — Проголошено створення Кримської радянської республіки.

1941 — Йосипа Сталіна призначено головою Раднаркому СРСР.

1991 — Український стрибун із жердиною Сергій Бубка в Японії установив світовий рекорд, стрибнувши на 6 м і 7 см.

1992 — Прийнято конституцію республіки Крим.

Іменинники: Олександра, Анатолій, Афанасій, Валерій, Валерія, Георгій, Іван, Софія, Юрій.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

У Шацьку зацвіли вишнево-яблуневі сади

В селищі Шацьк зацвіли сади. Буяють білосніжними квітами груші, вишні, черешні - ці дерева, мабуть, ростуть у кожному обійсті шачан. Починають розцвітати яблуні: біло-рожеві великі квіти - це сама ніжність. Екзотичним цвітом і кольорами радує око дендропарк Шацького лісового коледжу.

Місяць травень приніс у селище свято.

1

Погода 6 травня:

Вранці небо у Шацьку знаходиться у полоні хмар, але у другій половині дня повністю від них очиститься. Без опадів. Температура +11...+19.

Народний прогноз погоди: 6 травня відзначається день пам'яті великомученика Георгія (Юрія) Змієборця. У народі його називали Єгорій Весняний, і пов'язано це було з приходом весни. За народним повір'ям, Єгорій Весняний володіє чарівними ключами, котрими відмикає весняну землю і випускає росу, від чого розпочинається бурхливий ріст трав: "Єгорій землю відмикає". У цей час прилітають ластівки: "Ластівка прилетіла, скоро грім загримить".

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024