Вихованки Шацького будинку творчості стали переможницями конкурсів «Птах року»

08 Лютого 2024, 09:14
Вихованки Шацького будинку творчості стали переможницями конкурсів «Птах року» 1114
Вихованки Шацького будинку творчості стали переможницями конкурсів «Птах року»

В обласному та Всеукраїнському етапах конкурсу «Птах року» здобули перемоги вихованки Шацького будинку дитячої та юнацької творчості.

Як повідомили Район.Шацьк у Шацькому БДЮТ, гуртківці Шацького Будинку творчості постійно долучаються до природоохоронно-пропагандистської акції-конкурсу «Птах року», яку з 2014 року проводить Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді спільно з Українським товариством охорони птахів. Конкурс актуалізує увагу до проблем охорони птахів, поширення і збільшення їх чисельності та видового різноманіття.

Серед 1200 проєктів, що надійшли на всеукраїнський  етап конкурсу  «Мартин звичайний — птах року 2023», однією з переможців з усієї країни стала Вікторія Лугвіщик, вихованка гуртка «Фітодизайн», шацька ліцеїстка (керівниця Світлана Скірак).  Вона отримала  І місце за найкращий літературний твір у номінації власні оповідання, казки, вірші про птахів, а Світлана Скірак — подяку за високий професіоналізм, творчий підхід та формування екологічної свідомості учнів.

Однак спочатку дівчина здобула обласну перемогу — І місце. Окрім Вікторії Лугвіщик в обласному етапі ІІ місце отримала Вікторія Чак, вихованка гуртка «Студія творчості», учениця Шацької філії опорного закладу «Шацький ліцей» (керівниця Ніна Корець) за змістовну природоохоронну роботу.  

Також  ІІ місце в Анни Терети, вихованки гуртка «Рослини – символи України», шацької ліцеїстки, за розповідь про птаха, і у Софії Лопохи, вихованки гуртка «Світ навколо тебе», світязької ліцеїстки, за найкращий малюнок і креативність сприйняття орнітофауни (керівниця Світлана Скірак). А за перемогу в конкурсі змагалося близько 300 волинян із 29 територіальних громад.

В рамках акції керівники гуртків Шацького БДЮТ організували мандрівки у природу, тематичні заходи, випуск газети, орнітологічний квест, а також обмін цікавими розповідями про мартина звичайного.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024