Депутати районної ради думали, як організувати дозвілля молоді

02 Травня 2018, 16:55
2147

На сесії Шацької районної ради депутати розглянули питання про забезпечення умов для всебічного розвитку молоді та змістовного дозвілля на території Шацького району.

Про те, які заходи були проведені для молоді протягом минулого року відділом освіти, молоді та спорту Шацької РДА спільно з відділом культури, виконавчими комітетами селищної та сільських рад, закладами загалної середньої освіти, Шацьким лісовим коледжем, БДЮТ та ДЮСШ, звітував Володимир Бугайчук, заступник голови Шацької РДА з гуманітарних питань.

Чимало пропозицій лунало від депутатів у відповідь на інформацію Володимира Бугайчука, адже зараз зазвичай дозвілля молоді обмежується лише вечірніми дискотеками у барах та найбільш популярних закладах культури.

«Ми звикли, що дозвіллям молоді завжди займалися відділи освіти та культури. Але це неправильно. У нас є багато інших структур, які можуть не менш ефективно та активно включитися в роботу – центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сільські ради, залучати молодь до різноманітних заходів. Зараз фактично молоді нема куди подітися та чим зайнятися», - зазначила керуюча справами районної ради, депутатка Ольга Сахарук.

Але дозвілля молоді треба розглядати в значно ширшому контексті, адже влітку, якщо нема погоди, нема куди подітися й відпочивальникам. І якщо планувати заходи для молоді – треба передбачати на це кошти, - говорив голова райдержадміністрації Василь Голядинець.

Підтримав його депутат Анатолій Бубела: нема погоди на Шацьких озерах - всі їдуть у Білорусь в Біловезьку пущу, взимку теж туди організовують екскурсії до резиденції Діда Мороза. Чи не пора шачанам організувати щось своє? 

Але чим зацікавити сьогодні молодь та чим узагалі молодь цікавиться, - роздумували депутати.

Пропозиція голови районної ради Сергія Карпука – зібрати інформацію з усіх установ, які можуть організовувати дозвілля молоді, та конкретні пропозиції про те, як залучати молодь до різноманітних культурно-спортивних, природоохоронних та розважальних заходів, відповідно до якої формувати заходи.

Коментарі
05 Травня 2018, 02:05
Панове депутати! Якщо у вас немає ідей і пропозицій з цього питання, то для чого його обговорювати? А що ж ви записали у рішенні сесії???
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром