1 травня в Шацьку: історичні події в Шацькому лісовому коледжі

01 Травня 2018, 09:25
1932

Цитата дня: «Дитина може навчити дорослого трьох речей: радіти без всякої причини, завжди знаходити собі заняття і наполягати на своєму», – Пауло Коельйо.

У травні 1986-го у Шацьку розпочала свою діяльність дитяча музична школа, 1966 – розпочалося будівництво нового навчального корпусу та гуртожитку Шацького лісового коледжу.

Травень 2004-го – директором Шацького лісового коледжу став Жмурко Ігор Васильович.

Сьогодні – Першотравень. Це свято відоме з радянських часів як Міжнародний день солідарності трудящих. Тепер в Україні 1 Травня відзначається як свято весни і праці.
 

Цей день в історії:

1943 — Німецькі нацисти вчиняють масове вбивство 9000 євреїв з гетто в м. Бродах на Львівщині.

Народилися:

1945 — Василь Зінкевич, український співак, народний артист України.

Іменинники: Василь, Григорій, Віктор, Іван, Михайло, Кузьма та Антон.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Старшокласники Шацької школи дбають про здоров'я наймолодших

В навчально-виховному комплексі «ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія» смт Шацьк нововведення - щоденна ранкова зарядка для найменших школярів.

З 24 квітня учні початкових класів розпочинають кожен день навчання з ранкової зарядки.

Погода в Шацьку

Безхмарним небо у Шацьку буде недовго - день та вечір очікуються похмурими. Удень, можливо, пройде дощ із грозою. Ввечері - без опадів. Температура +17...+26.

Народний прогноз погоди: 1 травня відзначається день святого Косми, єпископа Халкідонського. З цього дня вже можна висаджувати різні овочі. У давнину з цього приводу говорили: "Сій моркву і буряк на Кузьму". У минулі часи вважалось, що якщо початок травня теплий, то в кінці обов'язково буде холодно, і навпаки. Це час ранніх гроз. На початку травня цвіте в'яз, агруз, зеленіє чорна смородина.

 

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39