З травня субсидію нараховуватимуть за новими правилами

30 Квітня 2018, 14:55
2136

Кабмін спростив процедуру отримання субсидій для жителів об'єднаних територіальних громад.

Вже з 1 травня набудуть чинності нові правила нарахування субсидій. Зокрема, субсидій позбавлять власників автомобілів і просторих квартир, заявляє прес-служба Кабінету міністрів, - повідомляє TСН.

«Вже в наступному опалювальному сезоні субсидії будуть видаватись живими грошима, а це означає, що їх отримувачі можуть залишати собі зекономлені в результаті ощадливого споживання кошти», - йдеться у повідомленні.

Субсидію не призначатимуть, якщо у власності сім'ї є автомобіль, якому менш ніж 5 років, крім мопеда та машини, наданої органом соціального захисту населення.

Субсидія скасовується, якщо площа квартири перевищує 120 кв. м, а будинка - 200 кв. м, крім дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Доходи від оренди майна, зокрема від здачі в оренду квартири, необхідно буде вказувати в деклараціях про доходи - в новій графі «інші доходи».

Тим, хто претендує на субсидію, але не реєструється як безробітний, бо працює без оформлення, органи соцзахисту будуть автоматично рахувати дохід у розмірі 5 286 гривень (три прожиткові мінімуми). Дійсно безробітним необхідно буде стати на облік в Центрі зайнятості.

Також від 1 травня соціальна норма на газове опалення становитиме 4,5 куб.м на 1 кв.м площі, електроопалення - 30 кВт на 1 кв. м площі.

Внутрішньо переміщені особи зможуть оформити субсидію без договору оренди житла - на підставі заяви та декларації, із зазначенням домогосподарства.

Кабмін спростив процедуру отримання субсидій для жителів об'єднаних територіальних громад. ОТГ мають право приймати від громадян документи для оформлення субсидії для передавання їх органам соцзахисту.

Уряд має намір видавати премії домогосподарствам за економію ресурсів за підсумками опалювального сезону.

"Під монетизацію підпадають зекономлені домогосподарствами 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу. У грошовому еквіваленті це близько 700 гривень. Субсідіантам необхідно до 1 вересня подати заяву в місцеве управління соцзахисту населення, на підставі якого буде здійснюватися виплата грошової винагороди за енергоефективність", - заявили в Кабміні.

Інформацію про економію кожен одержувач субсидії може відстежувати у своїй платіжці або звернувшись до постачальника газу або електроенергії. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39