У Шацькій громаді покращуватимуть доступність соціальних послуг

12 Січня 2024, 10:23
Семінар на тему доступності соціальних послуг 395
Семінар на тему доступності соціальних послуг

В Шацьку напрацьовували рішення щодо інклюзії та доступності соціальних послуг.

Про це інформує Шацька селищна рада.

10 січня у Шацькій селищній раді відбувся семінар з участю фахівців проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та керівників і працівників закладів соціальної сфери у межах грантового проєкту «Аналіз доступності, чутливості до конфліктів та перспектив розвитку міжмуніципальних соціальних послуг».

У роботі взяли участь Наталія Богатирьова, координаторка робочих груп у межах проєкту USAID «ГОВЕРЛА», Ольга Сахарук, керівниця робочої групи з питань доступності послуг об’єктів соціальної роботи в громаді, підвищення рівня інклюзії, у тому числі задля попередження конфліктів у різних сферах життя населення Шацької громади; члени робочої групи, представники закладів – надавачів соціальних послуг.

Учасники семінару спільно розпочали роботу із напрацювання рішень щодо інклюзії та доступності послуг у Шацькій громаді, обговоривши, проаналізувавши та оцінивши ризики, запланувавши заходи для усунення перешкод доступності.

Представники проєкту ознайомилися з пропозиціями керівників соціальних структур та комунальних підприємств громади щодо застосування інклюзивного дизайну в громадських будівлях та інфраструктурних об’єктах. Також оглянули приміщення Територіального центру надання соціальних послуг Шацької селищної ради, КНП «Шацька лікарня Шацької селищної ради», Шацького та Світязького ліцеїв, Шацької селищної ради з метою напрацювання рекомендацій щодо застосування рішень із доступності.

За результатами візиту до Шацької громади фахівців проєкту USAID «ГОВЕРЛА» сформовано перелік проблемних питань інклюзивного розвитку, за якими буде напрацьовано спільні рішення та механізм їх реалізації.

Читайте також: У Шацькій громаді радилися, як підвищити якість та доступність культурних послуг

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024