«Христецька-шоу» триває: спроба №9 провалилася

22 Грудня 2023, 20:28
«Христецька-шоу» триває: спроба №9 провалилася 1515
«Христецька-шоу» триває: спроба №9 провалилася

Суд над очільницею Шацького нацпарку Марією Христецькою знову завис у повітрі. Засідання не відбулося уже вдев’яте. Цього разу його не просто перенесли – одна із суддів подала на самовідвід.

Про це повідомляє 12 канал.

Уперше поріг суду скандальна очільниця Шацького нацпарку Марія Христецька у статусі підозрюваної переступила ще понад рік тому. Але й досі не вдалося провести навіть підготовчого засідання. Щоразу захист підозрюваної створював такі умови, через які то переносили розгляд, то робили перерву.

Нагадаємо, чиновницю зі спільниками звинувачують у заволодінні понад мільйоном гривень державних грошей. Вона оформила на роботу шістьох фіктивних працівників і забирала собі їхню зарплату.

Читайте також:  З-під носа Христецької поїхала вантажівка з «лівою» деревиною

Сторона Христецької не визнає провини і щоразу затягує справу. У результаті підготовче засідання відкладали цілих вісім разів! Яких тільки причин не озвучували. То адвокат не зміг прийти, то сама підсудна, то раптом стали вимагали колегіального розгляду справи. Цього разу трапився черговий привід відкласти початок розгляду. Колегія із трьох суддів, яку так вимагав адвокат Марії Христецької, аби суд над нею та ще п’ятьма обвинуваченими був чесним і неупередженим, розпалась.

«Особи, які беруть участь в проведенні підготовчого засідання по цьому кримінальному провадженню можуть заявити відводи, самовідводи», – звернувся суддя Сергій Матвійчук.

І таку заяву подали. Зробила це суддя Наталія Стрілець.

«До початку підготовчого засідання в даному кримінальному провадженні від судді Шацького суду Стрілець надійшла заява про самовідвід», – повідомив суддя.

У заяві Наталія Стрілець вказує, що за час роботи в суді у неї з Марією Христецькою склалися дружні стосунки. Саме тому вона не зможе неупереджено судити свою приятельку.

Цікаво, що колегія із трьох суддів була фактично сформована ще на минулому засіданні. Втім, причина для самовідводу була чомусь озвучена тільки зараз.

«Перебуваючи на керівних посадах, спілкуючись, між суддею і Христецькою склалися товариські стосунки, що може викликати в учасників справи і в стороннього спостерігача необґрунтовані підстави для сумніву в її неупередженості», – заявив суддя.

Після оголошення заяви судді вирушили в нарадчу кімнату, де прийняли рішення про відвід судді Стрілець від розгляду цього кримінального провадження. І вже невдовзі закрили засідання.

Тобто підготовче засідання закінчилось, так і не розпочавшись. Цікаво, що тепер Шацький райсуд, найімовірніше, не зможе займатися цією справою, адже у своєму штаті має всього трьох суддів (включно зі Стрілець). А сторона Христецької, нагадаємо, вимагає винятково колегіального розгляду, для якого потрібно троє суддів. Тож тепер справу мають передати в інший суд. Чи отримає справа Христецької шанс позбутися сумного статусу так і недоведеної до кінця, покаже час.

Читайте також: Панщина і репресії: шокуючі зізнання про Христецьку від колишнього працівника Шацького нацпарку

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024