Шацькі поліцейські спільно з рибінспекторами патрулюють водойми від браконьєрів

20 Квітня 2018, 15:40
1625

З квітня до червня в Україні заборонено будь-який вилов риби. Терміни заборони в різних регіонах і областях можуть відрізнятися, проте в основному сезонний нерестовий період визначається з 1 квітня по 9 червня. У цей час законодавство дозволяє лише любительський лов риби тільки в межах населеного пункту, з берега, і виключно однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком. Всі інші методи та способи лову – під забороною. Також в період нересту суворо забороняється пересування на водоймах всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Така заборона запроваджена для збереження вітчизняних рибних ресурсів і створення сприятливих умов для нересту риб.

Під час цього періоду, з метою виявлення браконьєрів, поліцейські та рибінспектори проводять спільні патрулювання водойм на території області. Такі заходи здійснюють у рамках профілактичної операції «Нерест -2018». До таких спільних патрулювань долучаються і працівники Шацького відділення поліції, - повідомляють Шацькі правоохоронці на сторінці у Facebook.

Поліція нагадує, що відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незначне порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу на громадян від 34 грн. до 170 грн, на посадових осіб від 170 грн. до 510 грн; за грубе порушення правил рибальства - штраф 340-680 грн. із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, на посадових осіб 510-850 грн. із конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення.

Окрім, цього, залежно від ступеня завданих збитків, за грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність (ст. 249 Кримінального кодексу України) – штраф 3,4 тис. грн. – 6,8 тис. грн. або до 3 років обмеження чи позбавлення волі з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Сектор комунікації поліції Волинської області

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024