У Шацьку реорганізують районну лікарню в некомерційне підприємство

18 Квітня 2018, 13:10
3065

Понад рік тому в Україні стартувала медична реформа, в рамках якої передбачено впровадження багатьох кардинальних змін в системі охорони здоров’я. «Пройдуться» ці зміни не лише на «верхах», а й по первинному та вторинному рівні медицини.

До реформування закладів охорони здоров’я активно готуються в районі. Так, низку медичних питань, які пов’язані з реформуванням галузі, депутати Шацької районної ради розглянули 12 квітня на позачерговій сесії, яку провів голова районної ради Сергій Карпук та участь в якій взяли Василь Голядинець, голова Шацької райдержадміністрації, та Володимир Дибель, генеральний директор ТМО Любомльського і Шацького районів.

Спочатку депутати надали згоду на виведення медичних закладів первинної ланки, що знаходяться на території Шацького району, зі складу КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги Любомльського і Шацького районів». Про це докладніше розповіла депутатам Ольга Сахарук, керуюча справами Шацької районної ради.

«Попередньо це питання розглядалося на профільній комісії, і у зв’язку з тим, що з 1 липня 2018 року заклади охорони здоров’я первинної ланки фінансуватимуться в іншій формі та за іншим принципом, постала потреба реорганізація наших закладів в комунальні некомерційні підприємства, як того вимагає законодавство», - зазначила Ольга Петрівна.

У 2012 році рішенням Шацької районної ради було створено комунальний заклад «ЦПМСД Любомльського і Шацького районів», відповідно зараз майно та заклади, які знаходяться на території Шацького району, будуть виведені з-під спільної власності двох районів та перейдуть у підпорядкування Шацької районної ради як некомерційні підприємства. Депутати підтримали створення спеціальної комісії з передачі медичних закладів первинної ланки та майна, а також встановили дату, до якої процес передачі має бути завершеним: до 1 червня 2018 року.

Далі – питання про реорганізацію комунального закладу Шацька районна лікарня в комунальне некомерційне підприємство «Шацька районна лікарня Шацької районної ради». Як знову ж таки інформувала депутатів Ольга Сахарук, для того, аби медична галузь району отримувала медичну субвенцію, заклади мають реорганізуватися в комунальні некомерційні підприємства. Депутатам пропонувалося затвердити створення у складі Шацької районної лікарні відокремлений структурний підрозділ без права юридичної особи «Центр первинної медико-санітарної допомоги Шацького району» та призначити виконуючою обов’язки керівника Катерину Жданову-Кузько, за що вони проголосували одноголосно. Згодом, як пояснила Ольга Сахарук, після завершення процедур реорганізації, керівник цього  підрозділу буде призначатися на конкурсній основі. Поки що депутати затвердили й персональний склад комісії із реорганізації (голова – Світлана Крецу, головний лікар Шацької районної лікарні), та визначили кінцеву дату, до якої потрібно подати на затвердження районної ради передавальний акт  - до 15 червня 2018 року.

Віта Шепеля


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024