Ангеліна Зубач — переможець конкурсу літературної творчості «ФанФест»

16 Квітня 2018, 17:00
5157

Юних письменників-фантастів із Шацька нещодавно відзначили в Херсоні, де відбувся V відкритий літературний конкурс фентезі та фантастики «Фантфест»

Вже вдруге серед  вікової категорії 12-16 років перемогла вихованка гуртка «Журналістика» Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості, цього разу  Ангеліна Зубач (керівник Ніна Корець).   Диплом ІІ ступеня за оповідання «Місяць за райським коловоротом» —  вагоме досягнення дівчини, основним напрямом якої в літературній сфері є саме ліричне фентезі.

Ідея проведення конкурсу у рамках Міжнародного фестивалю мистецтв «Гоголь-фентезі» імені Рудого Панька» виникла під час Міжнародного конгресу фантастів «Загублений світ». Оцінювало творчі здібності конкурсантів журі, до складу якого увійшли  Мирослава Замойська (Дара Корній) — українська письменниця-прозаїк, лауреат премії «Коронація слова», голова журі;  Надія Звягінцева – письменниця, редактор видавничої серії «Літературні скарби Херсонщини»; Анатолій Марущак – журналіст і письменник, заслужений журналіст України; Анна Бардашевська – директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, заслужений працівник культури України та  Еліна  Алієва – директор Видавничого дому «ЛінаПе».

Варто відмітити, що й Дара Корній, і Анатолій Марущак також беруть участь в різноманітних конкурсах.

«Раніше я не вірила, що у нас конкурси — справедливі. Але все ж таки брала в них участь. Несподівано для мене відразу потрапила до 10-ки найкращих авторів і перемогла. Участь у конкурсах — це важливий крок для початківців, для тих, хто мріє стати письменником. Варто пробувати свої сили, щоб дізнатись, чи це і є твоя справа»,  — заохочує голова журі.

–​Радує те, що мене оцінювала сама Дара Корній — письменниця, від робіт якої я в захваті. Хочеться рівнятись на таку особистість. З нетерпінням чекаю публікації нових книг  талановитої авторки і надіюсь, що колись сама зможу досягти такого успіху в літературній справі! — ділиться сміливими мріями Ангеліна.

Кращі твори конкурсу увійдуть до збірки, яка буде видана за підтримки Миколи Томенка. Відрадно, що до неї потраплять відразу 2 твори вихованок Шацького  БДЮТ, учнів НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - гімназії смт Шацьк»— Ангеліни Зубач та Діани Жур. Діана також здобула ІІ місце минулоріч за уривок  фантастичного оповідання «Незвичайні пригоди дівчинки Софійки».

Дуже вдале побажання Дари Корній: «... не зупинятися на досягнутому, переможцям – нових перемог, учасникам – стати переможцями, а «ФантФесту»  —  продовжувати далі створювати фантастичний цікавий світ для молодих людей!».  Тож будемо сподіватися,  що  перемоги  юних талантів стануть сходинками до великого успіху!

Ніна Корець

3

3

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром