Пенсії українців можуть зрости вже до кінця року

16 Квітня 2018, 12:00
1294

Уряд запропонує підвищити пенсії, якщо надходження до Пенсійного фонду будуть збільшуватись і надалі.

У першому кварталі 2018 року до Пенсійного фонду надійшло майже на 2,5 млрд грн більше, ніж планувалося, розповів Радіо НВ віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. За його словами, якщо постійно зростатимуть надходження, то влада може піти на підвищення та осучаснення виплат пенсій окремим категоріям людей, - повідомляють "Українські реалії" з посиланням на nv.ua.

Наприклад, на жовтень 2017 року в Пенсійному фонді додатково було закумульвано 20 млрд грн за рахунок підвищення мінімальної зарплати, детінізації економіки. Ця сума дозволила перерахувати пенсії та осучаснити їх.

Цього року бюджет Пенсійного фонду затверджений з профіцитом у розмірі в 7,5 млрд грн. Кошти не збираються залишати на рахунках, а спрямують, наприклад, на перерахування пенсій для військовослужбовців, яким не підвищили виплати в жовтні минулого року.

Віце-прем’єр вважає, що переглянути підхід та індексувати пенсії потрібно насамперед для ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, людей з інвалідністю. Але наразі ресурсів для проведення масштабної програми зі значного перерахування виплат для пенсіонерів немає.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024