Найперші випускники Шацького коледжу зібралися на зустріч

09 Листопада 2023, 14:42
Найперші випусккники Шацького коледжу зібралися на зустріч 5907
Найперші випусккники Шацького коледжу зібралися на зустріч

У Шацькому лісовому фаховому коледжі ім. В. В. Сулька відбулася зустріч перших випускників, на той час технікуму, які поступили на навчання в 1963 році, а випуск був у 1967 році.

Про це розповіли на сторінці коледжу в фейсбук.

Шацький лісний технікум існує з 13 червня 1963 року. 3 травня 1963 року Головне управління лісового господарства і лісозаготівель при Раді міністрів УРСР видало наказ № 143 про організацію Шацького лісного технікуму за спеціальністю «Лісове господарство» з планом набору на 1963-1964 навчальний рік 60 осіб на базі неповної середньої школи. 

Засновуючи лісний технікум в Шацьку, виходили з того, що це чудовий куточок Полісся, з високою лісистістю, типовими для Полісся лісостанами, які можна використати під навчально-виробничу базу. 

25 червня 1963 року в технікум вступила перша заява. До іспитів було допущено 232 абітурієнти. З них 102 не склали екзамени, а 129 були представлені на конкурс. Із 60 абітурієнтів було сформовано дві групи, до яких увійшли найкращі учні та виробничники. Директором навчального закладу призначили заслуженого лісівника УРСР Валентина Васильовича Сулка. Навчальний заклад названий в честь першого директора і по сьогоднішній день наш коледж носить його ім’я.

Читайте також: Студентка Шацького коледжу перемогла в обласному етапі конкурсу мовознавців

Як згадують випускники, першими класними керівниками були Лариса Левчук  і Надія Чумак (нині вже покійні). Коли абітурієнти вступали у технікум їх поселили в чоловічий гуртожиток (теперішнє приміщення Автошколи). Ліжок не було, спати підмощували солому. Стільки було багато абітурієнтів, що в ночі ніде було витягнути ніг, але після першого екзамену частина вступників відсіялося і вже спати всім було де.

Під час спілкування з випускниками дізналися багато цікавого про їхнє студентське життя та навчання.

«Для нас навчання було дуже цікавим і мотивованим. Кожен з нас мав велике бажання вчитися й отримувати нові знання. Ми всі разом вирощували зелені культури, проходили практику в лісі, проводили рубки, прочистки, допомагали колгоспам, робили навіть освітлення. Я ще займався художніми роботами та всю нашу студентську діяльність показували через стінгазету, яку я оформляв» – поділився випускник Микола Кузмич.

Читайте такожУ Шацькому коледжі відкрили нову спеціальність: триває набір

«Доводилося поєднувати навчання з роботами по благоустрою території та приміщень. До обіду навчалися, а з обіду будували гуртожиток № 1 (де зараз хлопці) і головний навчальний корпус. А навчання проходило, так званому в старому корпусі. Тут були аудиторії, кабінет директора і викладацька, а на перервах ми полюбляли купувати по 2-5 копійки смачні пиріжки» – згадують інші випускники.

В цілому, зустріч проходила в дружній атмосфері. Присутні з теплотою і любов’ю згадували своїх викладачів, які не тільки давали знання, а й вчили життєвим мудростям, людським відносинам. У них всіх аж очі світилися радістю від згадок про свої студентські роки.

Цьогоріч, нашому Шацькому лісовому фаховому коледжу виповнилося 60 років з дня його заснування. Але на превеликий жаль, у зв’язку з нинішньою складною ситуацією в Україні, відзначення ювілейної дати лісівничого вишу перенесено до найближчої Перемоги.

Читайте такожСтуденти Шацького лісового коледжу долучилися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day»

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024