Благочинний Шацької округи закликав вірян відмовитися від штучних квітів на кладовищах

11 Квітня 2018, 12:35
4583

Благочинний Шацької округи протоієрей Микола Вихор закликав вірян відмовитися від штучних квітів на кладовищах.

15 квітня – Провідна (поминальна неділя). Магазини і ринок у селищі пропонують широкий асортимент штучних квітів, які люди купують і несуть на могили своїх рідних.

-За людей, які вже відійшли до Бога, краще помолитися, запалити свічку, дати милостиню, проте не потрібно вшановувати їхню пам'ять мертвими квітами на могилах, - наголосив священик.

Яскрава штучна квітка насправді виглядає гарно, до того ж не потребує ніякого догляду. Проте варто пам’ятати, що пластик розкладається щонайменше 100 років, а його на кладовищах – тонни. А при спалюванні цієї «краси» в повітря йде велика кількість шкідливих для здоров’я, смертельних речовин. Найбільшу небезпеку представляють діоксини - сильні канцерогени, які небезпечні в будь-яких концентраціях. Крім онкологічних захворювань, вони можуть викликати придушення імунітету, безпліддя, природжені патології. 

Протоієрей Микола Вихор закликав парафіян відмовитися на Проводи від смертоносної «краси» – пластикових квітів.

- Душі наших близьких не потребують матеріальних речей, а тільки наших молитв. Гроші, які ви хочете потратити на штучні квіти, дайте на лікування хворої дитини чи пожертвуйте тим, хто цього потребує. Це більше допоможе мертвим і не матиме страшних наслідків для нашого здоров’я, наших дітей і внуків. Зрештою, посадіть на могилі живі квіти, - закликав священик.



 


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024