11 квітня в Шацьку: день народження в директорки санаторію «Лісова пісня»

11 Квітня 2018, 09:35
2311

Цитата дня: «Дитина може навчити дорослого трьох речей: радіти без всякої причини, завжди знаходити собі заняття і наполягати на своєму» – Пауло Коельйо.

Цей день в історії: 

1867 - Росія продала США Аляску та Алеутські острови

1915 - на екрани США вийшов фільм за участю Чарлі Чапліна «Волоцюга», де вперше з'явився персонаж, що став «візиткою» Чапліна

1945 - радянськими властями заарештовано митрополита Сліпого і ряд католицьких владик. Тривалий час після арешту доля була невідомою і лише в середині 1946 року оголосили що митрополит звинувачений у «ворожій діяльності проти УРСР, співпраці з німецькими окупантами» за що був засуджений на 8 років ув'язнення.

1992 - Президенти Росії та України призупинили дію указів про передачу Чорноморського флоту під юрисдикцію своїх країн. Почались тривалі російсько-українські переговори про статус флоту і його дислокацію

2008 - Вперше за історію незалежної України було визначено 100 великих українців. Відбулося це з 21.35 в прямому ефірі, переможцем став Ярослав Мудрий. 

Іменинники: Іван, Ісаакій, Кирило, Корнилій, Марк, Михайло, Філіп. 

Сьогодні день народження відзначає директорка санаторію «Лісова пісня» Руслана Дибель. Район.Шацьк вітає іменинницю і бажає щасливої долі, успішної самореалізації та життєвих перемог!

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Як студенти, колишні випускники та викладачі Шацького лісового коледжу волейбол грали

11 квітня у спортивному залі «НВК школи-гімназії» смт Шацьк відбулися змагання з волейболу, які організував Шацький лісовий коледж ім. В.Сулька. Ініціатором, ідейним натхненником та основним організатором цих волейбольних баталій став викладач фізичної культури коледжу Віктор Голубєв.

Погода в Шацьку: Хмарна погода з проясненням протримається у Шацьку увесь день. Удень очікується дощ, проте до приходу вечора він закінчиться. Температура повітря становитиме +9 +17. 

Народний прогноз погоди: 11 квітня відзначається день пам'яті преподобного Марка, єпископа Арефусійського. Наші пращури у цей день слідкували за гусями: якщо вони високо летять - води буде багато, низько - до малої осінньої води. Березовим соком наші пращури на Марка відпоювали хворих: чистили кров, виганяли хвороби зі шлунку. У цей час ламаються бруньки у чорної смородини, калини, червоної бузини.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024