9 квітня в Шацьку: якщо лід тоне - літо буде холодним

09 Квітня 2018, 09:25
5715 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Життя – як коробка шоколадних цукерок. Ніколи не знаєш, що всередині.» Форрест Гамп

Цей день в історії1930 - у Нью-Йорку вперше публічно продемонстровано роботу відеотелефона - візуальний зв'язок разом із голосовим встановлено між офісами компаній «Bell Laboratories» і AT&T

1942 - у Кутах Станіславської області убито 1058 євреїв

1953 - кінокомпанія «Ворнер бразерз» представила перший 3-D фільм - «Дім воскових фігур»

1959 - НАСА оголосила про набір першої групи астронавтів, до якої увійшли Скотт Карпентера, Гордон Купер, Джон Гленн, Гас Гріссом, Уолтер Ширра, Алан Шепард і Дональд Слейтон.
У СРСР перша група космонавтів була сформована на рік пізніше

Народились:

1879 - Андрій Лівицький, український громадсько-політичний діяч, президент УНР в екзилі в 1926-1954 рр.

1905 - Вільям Фулбрайт, американський політичний і державний діяч, сенатор-демократ, що розробив програму міжнародних наукових обмінів.

Іменини:

Олександр, Єфрем, Іван, Макар, Павло.

Також сьогодні день народження святкує депутатка Шацької районної ради Демедюк Зоя Кирилівна. Миру, добра, щастя та благополуччя бажає іменинникам Район.Шацьк.

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

Про новий формат Шацької громади, туризм, будівництво переходу та господарські проблеми - в інтерв’ю з Василем Голядинцем

29 березня 2017 року минуло сто днів з того часу, як головою Шацької райдержадміністрації був призначений Василь Володимирович Голядинець, котрий тричі обирався головою Грабівської сільської ради. Про період на новій посаді, а також про перспективи району, плани та сьогодення озерного краю кореспондент Район.Шацьк розмовляла з керівником виконавчої гілки влади району.

Погода на 9 квітня: У Шацьку хмар на небі спостерігатися не буде, день обіцяє бути ясним. Без опадів. Температура повітря +8- +22.

Народний прогноз погоди: 9 квітня вшановується пам'ять мучениці Матрони Солунської. У народі святу називають Матрона Настовниця, тому що у цей час бувають ранкові заморозки - сніг від них замерзає, і люди ходять як по «насту».

З теплих країв продовжують повертатись птахи: вівсянки, плюгавки, чибіси.

Якщо чибіс летить низько - до тривалої сухої погоди; якщо він кричить звечора - до ясної погоди.

Якщо весняний лід тоне чи залишається на березі, то літо буде холодним.

 
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024