На Волині дитячі табори відпочинку перевірять на протипожежну безпеку

07 Квітня 2018, 17:45
2319 Джерело: фото ілюстративне

У вівторок, 3 березня, відбулася відеоселекторна нарада голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка з керівниками районних державних адміністрацій, начальниками управлінь та відділів обласних та районних державних адміністрацій. У цій нараді взяли участь голова Шацької РДА Василь Голядинець та його заступники, голова Шацької районної ради Сергій Карпук.

Про підготовку до оздоровлення учнів та стан протипожежної безпеки у таборах розповіла Людмила Плахотна, начальниця управління освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації.

У 2018 році на оздоровлення дітей з Волині виділять 2,5 мільйона гривень субвенції на придбання путівок (у 2017 році – 2,3 млн.грн.). Цю суму передбачили на придбання путівок для дітей, що потребують особливої соціальної підтримки. Кошти розподілять на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. Посадовиця відзначила, що деякі об’єднані громади поки що у своїх бюджетах не заклали кошти на оздоровлення, деякі – по 10-20 тис.грн.

«На придбання путівки для однієї дитини треба 4-5 тис. грн. Скільки дітей зможуть оздоровитись за таку суму?» - зазначила Людмила Плахотна.

Окрім того, в перелік пільгових категорій дітей, які претендують на оздоровлення за кошти державного та місцевих бюджетів, було внесено зміни: виключено з переліку бездоглядних та безпритульних дітей, натомість додано дітей, які перебувають в інтернат них закладах. Стосовно функціонування пришкільних таборів, то із 40 об’єднаних громад табори діятимуть лише у 16 школах. Причина – перехідний період передачі шкіл у підпорядкування ОТГ. Проте на запитання голови ОДА «А що робити дітям?» Людмила Плахотна не відповіла.

Говорилось на нараді й про готовність таборів до літнього сезону відпочинку. Голова ОДА Олександр Савченко просив особливу увагу звернути на дотримання правил протипожежної безпеки, аби не повторилась «друга Одеса», відреагувавши на інформацію Людмили Плахотної про те, що із 11-ти стаціонарних таборів у 10-ти є суттєві зауваження до протипожежної безпеки. 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром