Скільки юнаків з кожної сільської ради району підлягають призову на сторокову службу

07 Квітня 2018, 13:30
2075 Джерело: фото ілюстративне

В Шацькій РДА на оперативній нараді з сільськими головами, керівниками установ та закладів району, спершу традиційно розглянули питання виконання заходів, що пов’язані з призовом на військову службу за контрактом та про стан призову на військову строкову службу до Збройних сил України на території району, про що доповів Юрій Ярощук, т.в.о. військового комісара Шацького райвійськкомату.

Планове завдання на військову службу за контрактом для Шацького РВК на І квартал 2018 року складало 6 чоловік. Відправлено на військову службу 4 чоловіка (67% до плану, в області – 94%). В березні місяці Шацьким РВК було вивчено та відібрано ще 3 кандидати на військову службу за контрактом. Але на одного кандидата не встигли оформити особову справу через відсутність довідок з центру профілактики СНІДу та про відсутність судимості, ще один не пройшов психологічне тестування в обласному військкоматі, а третій – вирішив перенести підписання контракту на травень місяць за сімейними обставинами.

В Шацькому РВК згідно з поданими списками органів місцевого самоврядування підлягає призову 329 чоловіки, але відповідно до Указу Президента України «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році» підлягає відправці у війська 205 юнаків. План відправок молодого поповнення для Шацького РВК становить 18 чоловік.

Роботу військово-лікарська комісія розпочала з 1 квітня. Згідно з графіком явки призовників району для проходження призовної комісії під час весняного призову цього року, оповіщення вже проводять усі сільські та селищна ради. Станом на кінець березня ситуація в розрізі рад така: Шацька селищна - підлягають оповіщенню 94 призовника, оповіщено - 21, з’явилося – 15; Світязька сільська – відповідно 27, 8 та 5; Грабівська – 10, 5 та 4; Піщанська – 12, 1 та 1; Пулемецька – 8, 7 та 5; Пульмівська – 24, 4 та 1; Ростанська – 4, 4 та 3.

Вислухавши доповідача, Василь Голядинець, голова Шацької РДА, дав чітке доручення й надалі проводити посилену роботу по призову на військову службу спільно з сільськими головами та керівниками установ район. Адже Шацький районний військовий комісаріат посідає чи не одне з останніх місць з проведенню цієї роботи серед інших райвійськкоматів Волинської області.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024