7 квітня в Шацьку: на Благовіщення весна зиму поборола

07 Квітня 2018, 09:00
4381

Цитата дня: «Є люди, у яких живе Бог; є люди, у яких живе диявол; а є люди, у яких живуть тільки глисти», – Фаїна Георгіївна Раневська.

Цей день в історії:

7 квітня християни східного обряду відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Сьогодні Вели́ка субо́та — останній день  страсного тижня, присвячений спогаду про перебування Ісуса Христа у гробі і зішестя Його у відхлань («до пекел», але не в пекло у його нинішньому розумінні) для рятування душ померлих, а також готуванню до Великодніх торжеств. 

1348 — чеський король і імператор Священної Римської імперії Карл IV заснував у Празі Карлів університет — перший у Центральній Європі

1795 — у Франції прийнятий закон, який ввів метричну систему і визначив одиниці довжини метр і маси — кілограм

1934 — Закон (Постанова ЦВК та РНК СРСР) від 7.04.1935 № 3/598 «Про заходи боротьби із злочинністю серед неповнолітніх», яка передбачала смертну кару через розстріл для дітей віком від 12 років.

2014 — у Донецьку проголошено державний суверенітет маріонеткової ДНР, у Харкові — ХНР.

Іменинники: Тихон.

Про це Район.Шацьк писав рік тому.

Шацьк: призовника урочисто провели на строкову військову службу

У Шацькому районі стартував весняний призов. У середу, 5 квітня, до лав Збройних сил України урочисто провели жителя смт Шацьк (урочище Венське) Віталія Дзядука. Ще один житель районного центру Михайло Онуфрійчук пішов в армію з Маневицького району.

2

 

Погода 7 квітня

Вранці небо у Шацьку - ясне, таким воно й залишатиметься протягом усього дня. Без опадів. Температура повітря +5...+13.

Народний прогноз погоди: "На Благовіщення весна зиму поборола", - вважають в народі, хоча відомі і благовіщенські морози. У цей день відбувається третя зустріч весни. Якщо 7 квітня вітер, іній і туман - до неврожайного року. Якщо сніг на дахах є, так буде він ще через місяць у полі. Якщо Благовіщення холодне - слід чекати сорок ранкових морозів. На Благовіщення гроза - до теплого літа. Небо безхмарне, сонце яскраве - бути літу грозовому; відлига - багато морозів попереду. Якщо на Благовіщення ніч тепла - весна рання буде. Для рибалок це хороший день - на Благовіщення риба добре клює.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром