6 квітня в Шацьку: Страсна п'ятниця - найбільш строгий та сумний день

06 Квітня 2018, 09:35
2174 Джерело: фото ілюстративне

Цитата дня: «Даю вам єдиний орієнтир: святу любов. Любіть Бога! Любіть людей! Для того, хто любить, небо і земля стають єдиним цілим!» Падре Піо

Сьогодні - Страсна п'ятниця – це найбільш строгий день Страсного тижня, і при цьому найбільш сумний.

Страсна п'ятниця передує святу Великодня й присвячена спогадам про день розп'яття й смерті Ісуса Христа. Це день найбільш строгого посту. П'ятниця - це день, у який був розп'ятий Ісус Христос. Тому Страсна п'ятниця присвячена спогадам про суд над Ісусом Христом, його розп'яття і смерті на Голгофі, зняттю Його тіла із хреста й поховання. Богослужіння Великої п'ятниці включає трикратне прочитання євангельської оповіді про ці події.

Цей день в історії: 1896 - в Афінах почалися І Олімпійські ігри сучасності, які зібрали атлетів із 14 країн.

1985 - американець Вільям Шредер став першою у світі людиною, виписаною з лікарні зі штучним серцем.

Народились: 

1836 - Микола Скліфосовський, російський хірург, уродженець Дубоссар Херсонської губернії; 

1890 - Антон Фоккер, голландський авіаконструктор і авіапромисловець;

1892 - Дональд Дуглас, американський авіапромисловець та конструктор.

Іменинники: 

Володимир, Захар, Мартін, Петро, Степан, Яків 

Про це Район.Шацьк писав рік тому:

На Пісочному відкрили купальний сезон. #Шацькі озера

Прохолодну весняну погоду блискавично змінило на початку квітня майже літнє тепло. Якщо ночі ще досить холодні, то вдень вже можна роздягнутися до футболки і з задоволенням приймати сонячні ванни. А можна і покупатися в озері, як це роблять деякі відпочиваючі санаторію «Лісова пісня»! Це, звичайно, відчайдухи або моржі, звичні до холодної купелі, бо вода таки ще дуже холодна. А їм хоч би що! Поплавали в воді - і під теплі промені сонця, грітися на містку. Перші купальники кажуть, що відчуття від занурення в воду - неймовірні!

1

Погода 6 квітня: до вечора хмари, що будуть панувати у Шацьку в небі весь день, заберуться геть. Ввечері дощ, який йтиме майже весь день, поступово слабнучи, припиниться. Температура повітря - +7-+12.

Народний прогноз погоди: 6 квітня відзначається переддень Благовіщення і вшановується пам'ять преподобного Захарії монаха. У народі цей день називався Похвали Богородиці: «На похвалу Богородиці і пташечка хвалиться першим яєчком». У давнину примітили: якщо ніч на Захарія тепла - весна дружна буде; якщо зійде до цього дня сніг, значить назовсім, якщо ні - пролежить ще тиждень.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром