Сезон тиші: що не можна буде робити в лісі до 15 червня

05 Квітня 2018, 15:45
6311 Джерело: фото ілюстративне

У цей час, період масового розмноження тварин - з 1 квітня до 15 червня - у лісі заборонено проведення робіт і заходів у природному середовищі, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (стрільба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Про це повідомляє сайт Волинського ОУЛМГ.

Зазначені вимоги передбачені законом України №332 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони тваринного світу», що був прийнятий у 2015 році.

Цим документом посилюється відповідальність за порушення законодавства про охорону тваринного і рослинного світу.

Нагадуємо також, що відповідно до ст. 39 Закону України «Про тваринний світ», підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції тварин.

За недотримання чи порушення цих вимог винних осіб буде притягнуто до відповідальності згідно зі ст. 87 КУпАП «Порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин». Таке порушення закону тягне за собою накладення штрафу на громадян від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У зв’язку з цим, наголошуємо на обов’язку виконувати Закон та дотримуватися «сезону тиші».

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром