Шацьк: рятувальники і комунальники ліквідовують наслідки підтоплення

03 Квітня 2018, 14:50
Вулиця 1 Травня 3605
Вулиця 1 Травня

У селищі Шацьк сильний дощ протягом вихідних днів наробив біди, спричинивши підтоплення вулиць, дворів, городів. Як повідомили в Світязькій метеостанції, за добу в районі випала майже місячна норма опадів –  33, 2 мм.

Читайте також: Велика вода в Шацьку: підтоплені подвір'я, будинки і дороги

За вказівкою голови Шацької райдержадміністрації Василя Голядинця на сьогодні у районі проходять роботи з ліквідації наслідків  підтоплення вулиць селища, на яких працюють представники служби з надзвичайних ситуацій, комунальники та інші.

Також на території району проводиться обстеження окремих ділянок населених пунктів на наявність штучних перепон у водовідвідних системах.

Як повідомив Роман Цвид, начальник Шацького районного сектору 11-ї державної пожежно-рятувальної частини, в понеділок, 2 квітня, до рятувальників надійшло 2 звернення від жителів селища про підтоплення на вулицях Вишнева та 50 років Перемоги. З останньої вулиці воду з подвір’я відкачали. У Шацьку зараз найнижчий рівень по вулиці 1 Травня, якщо по ній вода знайде вихід, то проблема з підтопленням вирішиться і на Вишневій. Утім, по 1 Травня деякі люди на своїх обійстях позасипали рови, по яких вода могла б сходити. Більше того, не дають дозволу їх прокопати і навіть не впускають рятувальників і представників влади у свій двір.

Іван Коваль, начальник КП «Будинкоуправління», повідомив, що комунальники разом з рятувальниками обстежили всі місця підтоплень у Шацьку, спільно знайшли і ліквідували причину проблеми по вулиці 50 років Перемоги. Комплексно і не за один день потрібно вирішувати питання великої води по вулиці Богдана Хмельницького – на сьогодні триває підготовка до проведення там робіт. По Вишневій і 1 Травня люди самі собі створили проблеми, позасипавши рови. По великому рову вода сходить справно. Якби з декількох людських обійсть прокопати канали до нього – вода зійшла б і з проблемних дворів. Проте на даний час господарі не дають згоди на копання.

Сумно, що потерпають від цього не винуватці проблеми, які позасипали рови, а законослухняні шачани. Так, по Вишневій, 15 у людей залило все подвір’я, яке буквально перетворилося на озеро. В будинку там ніхто не живе, проте є літня кухня, де на підлозі стоїть вода, господарські будівлі з домашніми тваринами, стіг соломи, дрова.

Молода сім’я, в чиїй власності це обійстя, хотіла навіть будувати тут власний будинок, проте постійна вода не дає цього зробити.

Масштаб проблеми якнайкраще передає відео від Тетяни Цевух.

За вказівкою секретаря селищної ради Людмили Цевух КП «Будинкоуправління» спільно з Шацьким РС УДСНС проводять роботи з ліквідації наслідків  підтоплення вулиць селища, причиною яких стали  весняні паводки та несприятливі погодні умови (фото з сайту Шацької селищної ради).


 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024