Куди дівають сміття шацькі підприємці

02 Квітня 2018, 16:15
2747

В Шацькій селищній раді на нараді з підприємцями, керівниками установ та організацій Шацького району говорили про організований вивіз сміття від населення.

Щодо порядку збору і вивозу сміття, підписання договорів з КП «Будинкоуправління» вже вкотре розповів його начальник Іван Коваль.

Декілька років у селищі діє пакетний вивіз сміття, понад рік – контейнерний вивіз. Зараз у комунальників ще є декілька контейнерів, за якими можуть прийти жителі селища та укласти відповідні угоди.

«З 2500 домогосподарств селища комунальники вивозять сміття (пакетно та контейнерно) тільки від 500 домогосподарств. Де дівають сміття решта дворів? Окрім того, є підприємці, які роками не укладають договори з комунгоспом на вивіз сміття. Саме з ними маємо найбільше проблем. Є аналіз вивіз сміття від підприємців за останні декілька років. По тих, в кого нема угод, будемо подавати інформацію на екологічну інспекцію, нехай приходять до них з перевірками. Як можна навести порядок зі сміттям на пляжах, коли самі люди поводяться безкультурно та хамськи?» - обурювався головний комунальник селища.

До слова, як відзначив Іван Коваль, проблем із укладанням угод на вивіз сміття немає з бюджетними та державними установами селища.

Зараз комунгосп працює над тим, аби вивозити сміття від Шацького НПП, санаторію «Лісова пісня» та Світязької сільської ради. Серед найбільших проблем – полігон ТПВ, який до кінця року ще якось вміщуватиме відходи завдяки тому, що селищна рада закупила трактора Т-170 для підгортання та трамбування. Як повідомив Іван Коваль, зараз районною владою шукається місце під будівництво нового полігону, який, на його думку, має розміщуватися далеко за межами населених пунктів. Проте іншої думки – Сергій Чумак: варто було б розширювати площу існуючого полігону, адже там в будь-якому разі залишаються та пересікаються три санітарні зони: нового кладовища, очисних споруд та полігону ТПВ. Зрештою, це питання таки ще потребує більш детального обговорення та вирішення. 


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром