В Шацьку можна добровільно здати вогнепальну зброю

01 Квітня 2018, 14:30
3018

В Шацькому відділенні поліції оголосили про проведення місячника добровільної здачі зброї.

З 1 по 30 квітня 2018 року на території Волинської області буде проводитися місячник добровільної здачі вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових матеріалів і засобів самооборони заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії (газових пістолетів, револьверів), та їх реєстрація у встановленому законом порядку. 
З питань добровільної здачі зброї та її реєстрації звертатись у відділи поліції за місцем проживання особисто, або за телефонами: 20-4-64 (чергова частина Шацького відділення поліції) або 102, – йдеться на сторінці шацьких правоохоронців у Facebook.

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України - Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами:
1. Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу -
караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
2. Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу -
караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.
3. Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Інспектор з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Шацького ВП, лейтенант поліції Москалюк Вячеслав Сергійович
- телефон 050-108-34-15, 098-386-34-11.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром