Вихованцям Шацького будинку творчості розповіли про безпеку та шахрайства у соцмережах

28 Серпня 2023, 17:12
Вихованцям Шацького будинку творчості розповіли про безпеку та шахрайства у соцмережах 704
Вихованцям Шацького будинку творчості розповіли про безпеку та шахрайства у соцмережах

Соцмережі для дітей, котрі тільки розпочинають своє знайомство зі світом інтернету, можуть становити небезпеку.

Тож як уберегтися від шахрайств, як правильно користуватися соцмережами, якій інформації можна довіряти, щоб не потрапити на гачок шахраїв, говорили на занятті гуртків з медіаграмотності з вихованцями Шацького будинку дитячої та юнацької творчості.

Провела заняття журналістка сайту Район.Медицина Віта Шепеля.

У розмові діти розповіли, якими соцмережами найчастіше користуються, який контент полюбляють переглядати, що їм більше подобається та чи стикалися вони із повідомленнями у соцмережах, які викликають недовіру.

«Діти, котрі тільки починають користуватися соцмережами, зокрема, заводять свої сторінки в Інстаграмі, Тік-ток, стають підписниками різних телеграм-каналів, найбільш вразливі. Саме їм необхідно пояснити, як правильно користуватись соцмережами, як уберегти свої сторінки від шахраїв, що можна, а що не можна постити у соцмережам дітям їхнього віку, яку інформацію не варто розповідати незнайомим особам, спілкуючись з ними в соцмережах», – зазначила журналістка.

Віта Шепеля також наголосила дітям на основних правилах користування соцмережами: не повідомляти незнайомим людям інформації про себе та батьків, не надсилати своїх фото незнайомим, не вірити усьому, що кажуть про себе віртуальні співрозмовники, встановити захист та надійні паролі для своїх акаунтів, обмежити свій час проведення в інтернеті.

Також діти змогли переглянути відеоролики про безпеку акаунтів у телеграмі, як налаштувати приватність у Тік-ток та Інстаграмі.

Нагадаємо, що на Волині стартував проєкт Район.Діти. Мета проєкту навчити волинських школярів базових знань з медіаграмотності, основних навичок журналістів, фотографів, відеографів, ведучих, практичні поради щодо фактчекінгу, дізнатися, як використовувати медійність у майбутній професії. Деякі  слухачі зможуть пройти журналістську практику в мережі Район.in.ua.

Учасниками можуть стати діти віком від 12 років, які проживають у громадах Волині: Поромівській, Любомльській, Володимирській, Шацькій, Павлівський, Рожищенській, Ковельській, Ківерцівській, Ратнівській та інших громадах. Такі зустрічі зі школярами будуть проходити протягом року.

Читайте такожCID Media Group оголошує Конкурс дитячих журналістських матеріалів імені Івана Корсака

 


 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024