Підприємці Шацька хочуть безплатної реклами

31 Березня 2018, 14:05
2536 Джерело: Віталій Мелюх

Підприємці Шацька невдоволені цінами на розміщення реклами в селищі.

Про це йшлося на нараді з благоустрою, яка відбулася в Шацькій селищній раді та яку провела в.о. селищного голови, секретар Людмила Цевух.

Окрім благоустрою, спочатку з підприємцями обговорили питання розміщення зовнішньої реклами, про що говорив Віталій Мелюх, начальник відділу економічного розвитку, комунального майна, містобудування та архітектури.

Він розповів, що напередодні селищною радою було здійснено об’їзд території, обдивились, в якому стані знаходяться щити з рекламою. Він попросив тих підприємців, у яких немає дозволів від селищної ради на розміщення реклами (на даний час з селищною радою укладено 14 договорів на її розміщення), укласти відповідні угоди, в кого збігають терміни – переукласти договори, де реклама у неестетичному вигляді – поновити.

Деякі учасники зборів висловили незадоволення розцінками селищної ради на розміщення реклами, мовляв, вони завеликі для підприємців. Навіть лунала пропозиція узагалі дозволити розміщувати рекламу … безкоштовно. На що Людмила Цевух відповіла: на сьогоднішній день питання розміщення реклами регулюється законом України «Про зовнішню рекламу» та регуляторними актами, прийнятими Шацькою селищною радою відповідно до законодавства.

Безкоштовною може бути розміщена лише соціальна реклама, натомість селищною радою було дотримано усіх процедур із затвердження ставок на розміщення реклами: громадське обговорення, в якому могли взяти участь підприємці і подавати свої пропозиції, та затвердження на сесії селищної ради. І саме на цих етапах, як зазначила секретар селищної ради, варто було б вносити свої пропозиції, а не обурюватися тепер, коли ставки податку на рекламу та нерухомість уже затверджені.

1

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024