31 березня в Шацьку: якщо прилетіло багато лебедів - весна буде теплою

31 Березня 2018, 09:25
2169

Цитата дня: «Розумні не ображаються, а роблять висновки», – Агата Крісті

Цей день в історії

1889 - офіційне відкриття Ейфелевої башти. Конструктор башти Гюстав Ейфель поставив на вершині башти французький прапор. Підійматися вгору тоді доводилося по сходинкам.

1917 - США купують у Данії Віргінські острови за $25 млн. .

1973 - у хіт-параді журналу «Billboard» уперше з'явився альбом гурту «Pink Floyd» «The Dark Side of the Moon» і залишався в сотні кращих протягом наступних 14 років.

1991 - На референдумі в Грузії 90 % населення голосує за незалежність.

Народились: 

1596 - Рене Декарт, французький філософ, математик, фізик. Поклав початок аналітичної геометрії; 1693 - Джон Гаррісон, англійський учений, винахідник хронометра; 1809 - Микола Васильович Гоголь, український та російський прозаїк, драматург.

Померли:

1993 - під час зйомок епізоду фільму «Ворон» випадково загинув американський актор Брендон Брюс Лі, син Брюса Лі. 

Іменинники: 

Григорій, Данило, Дмитро, Кирило, Наталя Трохим 

Про це писав Район.Шацьк рік тому:

Поляки розповіли, як привабити туристів на Шацькі озера

Шацькі озера щороку приваблюють до себе все більшу кількість відпочивальників. Їдуть сюди не лише з більшості областей України, а й з Білорусі, Польщі, Німеччини. Та чимало туристів нарікають на недостатній розвиток інфраструктури біля озер, якості надання різноманітних послуг. Кажуть, що до європейських курортів нам ще дуже і дуже далеко. І навіть більш розвинені відпочинкові комплекси озер Польщі у порівнянні з Шацькими озерами – поза конкуренцією.

Не раз доводилося чути про те, як по-європейськи облаштована інфраструктура на озері Бяле, що знаходиться поблизу Влодави. Розташоване воно за якихось 30 кілометрів від озера Світязь та у 22 рази менше від нього. Днями випала нагода разом із колегою з області, телевізійникомАндрієм Гнатюком таки побувати на озері Бялому та на власні очі пересвідчитись, на якому рівні поляки облаштували зону відпочинку.

Погода 31 березня

У Шацьку протягом усього дня погода буде похмурою. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дрібний дощ.
Температура повітря  +5-13 градусів.
 
Народний прогноз погоди: 31 березня вшановується пам'ять святителя Кирила, архієпископа Єрусалимського. У народі святителя називали Кирило - «дери полоз», тому що з цього часу дороги псувались. Якщо до цього дня прилітало багато лебедів, весна буде теплою. З цього дня розпочинаються ранні грози, раннє квітування кульбаби. Якщо на схилах пагорбів з'являються перші квіти кульбаби, значить початок квітня буде теплим.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром