Шацький край: молоді співаки збирали на пляжі Світязя гроші для ЗСУ

23 Серпня 2023, 10:20
Шацький край: молоді співаки збирали на пляжі Світязя гроші для ЗСУ. Фото Влад Мальцев 7165
Шацький край: молоді співаки збирали на пляжі Світязя гроші для ЗСУ. Фото Влад Мальцев

В неділю, 20 серпня, співак зі Світязя TOY MAYK (Андрій Цвид) організував концерт аби зібрати гроші на ЗСУ.

Про це повідомляють журналісти Район.Шацьк.

Ділилися своєю творчістю світязянин TOY MAYK та лучанин BARYK. Анонсували хлопці концерт за декілька днів із закликом долучитися до збору коштів.

Читайте також: Світязький репер випустив нову пісню, в якій просить вибачення у загиблого солдата

Деякі видання, побачивши у соціальних мережах відео з концерту, звинуватили молодь у влаштуванні свята під час війни. Однак, ця інформація дещо висвітлена однобоко.

Провели благодійний захід на пляжі озера Світязь. Фіксованої суми внеску не було. Кожен на свій розсуд віддав ту суму, яку вважав за потрібне. Охочі могли вкинути кошти в скриньку, закинути на інтернет-рахунок або викупити один із лотів: кавун зі своїми автографами та тубус від снаряду.

Читайте також: Поки ми живі, будемо боротися: шацький репер записав нову пісню

Відразу ситуацію прокоментував Віктор Плейтух, староста Світязького округу.

«Два хлопці заспівали своїх авторських, українських, патріотичних пісень. Гімн України і Червону калину співали всі присутні. Захід тривав півтори години: з 20 до 21:30. Хлопці зібрали й передали на потреби ЗСУ 15 тисяч гривень», – повідомив посадовець.

Своє обурення в соціальних мережах висловила й Марія Христецька, директорка Шацького національного парку:

«Цікаво, чому такі заходи проводять без погодження з Шацьким НПП? Так можна? Ми підготували й направили запити на усі відповідні структури аби з'ясувати законність цієї ситуації», – каже директорка парку.

До слова, це вже не перший такий благодійний захід. Хлопці вже встигли відвідати Цумань, Нововолинськ, Червоноград, Самбір, Дрогобич, Стрий, Івано-Франківськ, Ужгород, Мукачево, Чернівці, Кам'янець-Подільський, Сарни, Вараш та інші міста.

Читайте також: Одинадцятикласники школи на Шаччині на випускному долучилися до збору грошей на ЗСУ

За два тури хлопці зібрали й передали військовим кошти на придбання трьох дронів, тканини для форми військовим, долучилися до будівництва мобільної бані для захисників на передовій.

«Для мене волонтерство – це обов’язок. Вочевидь, якби не бійці та захисниці, я б не розпочав займатися музичною діяльністю. Тим паче, не було б для кого створювати музику», – каже BARYK.

Читайте також: В Шацькій громаді провели турніри з футболу та дартсу, де збирали гроші на благодійність

«Ми просто робимо свою роботу. Ми не закликали до танців, ми закликали донатити», – коментує TOY MAYK.

Для довідки, в Шацькій громаді заборонено відтворювати музику, караоке, виступи солістів, за винятком заходів, які проводяться на підтримку ЗСУ та попередньо погоджені Шацькою селищною радою.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024