25 березня в Шацьку: день народження святкують реєстратор Богдан Тимошук та Пульмівський сільський голова Руслан Кушнір

25 Березня 2018, 09:20
День народження святкує Богдан Тимошук 4032
День народження святкує Богдан Тимошук

Цитата дня: «Краса не в одязі, фігурі або зачісці. Вона - у блиску очей. Адже очі - це ворота в серце, де живе любов» – Святослав Вакарчук.

Цей день в історії: 

1807 - Почались регулярні перевезення по залізниці Свонсі та Мамблза (Велика Британія). Вона стала першою залізницею з регулярними пасажирськими перевезеннями.

1857 - Уперше сфотографоване сонячне затемнення.

1857 - Леон Скотт запатентував фонавтограф, перший прилад для запису звукових коливань.

1876 - Провела свій перший матч футбольна збірна Вельсу, одна з найстарших у світі.

1916 - Жінкам у США дозволено бути присутнім на двобоях боксерів.

1917 - Вийшла постанова Тимчасового уряду про скасування смертної кари.

1988 - Австралієць Невілл Паттен спорудив найменший у світі велосипед - його колеса були діаметром менше 2-х см.

1993 - Створене центральне бюро Інтерполу України.

1998 - У Нью-Йорку американці Марко й Роберта Грісволд встановили світовий рекорд тривалості поцілунку - їхній поцілунок тривав 29 годин без єдиної перерви. 

В цей день народились такі відомі люди: 1133 - Генріх II (король Англії); 1863 - Амічі Джованні, італійський ботанік і оптик; 1897 - Іван Андрух, український військово-політичний діяч, активний учасник української національно-визвольної боротьби (1914-1921); 1914 - Норман Ернест Борлоуг, американський агроном, генетик і фахівець із патології рослин. Відомий, як батько Зеленої революції і лауреат Нобелівської премії миру 1970 року; 1976 - Кличко Володимир Володимирович, український боксер у суперважкій ваговій категорії, чемпіон світу за версіями IBF та IBO.

Іменини сьогодні святкують Олександр, Володимир, Григорій, Дмитро, Іван, Костянтин, Семен, Сергій.

Також 25 березня день народження відзначають Пульмівський сільський голова Руслан Кушнір та Богдан Тимошук, начальник відділу державної реєстрації Шацької РДА, селищний депутат. Район.Шацьк щиро вітає іменинників і бажає, щоб життя було сповнене лише радісними днями.

Народний прогноз погоди: 25 березня вшановується пам'ять преподобного Феофана, сповідника Сигрианського і Григорія, Папи Римського. У народі цей день називають Феофан Проломи Наст, тому що до цього дня активно сходить сніговий покрив, ґрунт повністю відтаює. З цього дня вже можна сіяти редис. У давнину помітили: якщо 25 березня туман, то буде великий врожай льону і конопель.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром