Вчилися писати новини: у Мельниках відбулося заняття гуртка з медіаграмотності

24 Липня 2023, 16:10
У Мельниках відбулося заняття гуртка з медіаграмотності 1018
У Мельниках відбулося заняття гуртка з медіаграмотності

У Мельниківському ліцеї відбулося третє заняття гуртка з медіаграмотності.

На прохання учнів ліцею журналістка сайту Район.in.ua Віта Шепеля розповіла про те, як створюються новини та наголосила на основних стандартах їх написання.

Найперше учні-старшокласники пригадали, які є жанри в журналістиці, коротко охарактеризували, чим відрізняються інтерв’ю, новина, стаття, репортаж, блог, подкаст.

Далі – розповідь про основні вимоги до написання новин.

Як обрати тему для статті чи інтерв’ю, на чому найперше треба зосередитися при написанні новини, які слова при цьому варто і не варто використовувати – усе це було у презентації, яку журналістка демонструвала дітям.

Далі діти пробували застосувати отримані знання на практиці: обравши теми, учасники гуртка з медіаграмотності пробували самі писати коротенькі новинки про події, які відбувалися у їхньому селі. А далі гуртом працювали над помилками та розбиралися, що у новинах не так.  

Опісля було обговорення за чаєм та солодощами. 

Нагадаємо, що на Волині стартував проєкт Район.Діти. Мета проєкту навчити волинських школярів базових знань з медіаграмотності, основних навичок журналістів, фотографів, відеографів, ведучих, практичні поради щодо фактчекінгу, дізнатися, як використовувати медійність у майбутній професії. Деякі  слухачі зможуть пройти журналістську практику в мережі Район.in.ua.

Учасниками можуть стати діти віком від 12 років, які проживають у громадах Волині: Поромівській, Любомльській, Володимирській, Шацькій, Павлівський, Рожищенській, Ковельській, Ківерцівській, Ратнівській та інших громадах. Такі зустрічі зі школярами будуть проходити протягом року.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024