Як зробити воду в районі чистішою, - обговорили в Шацькому національному парку

23 Березня 2018, 11:40
1474

З нагоди відзначення Всесвітнього дня водних ресурсів - 22 березня у Шацькому національному парку відбулось засідання круглого столу.
У заході, крім працівників парку, взяли участь представники Волинського обласного управління водних ресурсів, Західно-Бузького басейнового управління водних ресурсів, Шацького міжрайонного управління водного господарства, КП «Будинкоуправління», пошуково-рятувальної служби ДСНС Волинської області, органів місцевої влади та громадськості, - повідомляє прес-служба Шацького НПП у Facebook. 

До учасників круглого столу з вітальним словом звернулась директор Шацького НПП Марія Христецька, яка наголосила на важливості води в житті усієї світової спільноти та її збереження для теперішніх і майбутніх поколінь.

Ідея про відзначення такої дати вперше була оголошена на конференції ООН з охорони навколишнього середовища в Ріо-де-Жанейро у 1992 році. А в наступному, 1993 році, Генеральна Асамблея ООН прийняла офіційне рішення про оголошення 22 березня Всесвітнім днем водних ресурсів. Офіційне рішення Організації об'єднаних націй, перш за все, звернуло увагу усіх мешканців планети на бережливе використання води як джерела життя усіх живих організмів.

На зустрічі були обговорені питання якості води, запобігання забрудненості водних об’єктів та прибережних територій, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, основні чинники негативного впливу на водойми, пропозиції та варіанти вирішення цих та інших важливих проблем. Учасниками круглого столу озвучено думку громадськості та спеціалістів, чия робота безпосередньо зв’язана з водними ресурсами. 

«На території Шацького поозер'я найбільше навантаження на озерні комплекси зазнають озера Світязь та Пісочне, які є найбільш привабливими для туристів і користується великою полярністю. Тому проблеми каналізування і утилізації сміття є дуже важливими для їх збереження», - наголосив Василь Матейчик, працівник Шацького НПП.

Про проблеми басейну річки Західний Буг і шляхи їх вирішення у своїй доповіді повідомив Геннадій Мушка.

Представниками Шацького міжрайонного управління водного господарства запропонували співпрацювати з Шацьким НПП щодо відновлення природних джерел на території Шацького району. В ході дискусії було вирішено посилити контроль за недопущенням забруднення прибережних смуг побутовим сміттям, наголошено на екологічному вихованні місцевого населення та відвідувачів озерного краю, шанобливому ставленні до природи і її збереженні.

2

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024