22 березня в Шацьку: день народження святкує депутат районної ради Петро Ткачук

22 Березня 2018, 09:15
2525 Джерело: День народження святкує Петро Ткачук

Цитата дня: «Всі неприємності, які ваш найлютіший ворог може висловити вам в обличчя , ніщо в порівнянні з тим, що ваші найкращі друзі говорять про вас за спиною». Альфред де Мюссе

Цей день в історії1312 - за наполяганням короля Франції Філіпа IV Красивого папа римський Климент V розпустив католицький духовно-лицарський орден тамплієрів (храмовників).

1633 - Галілей уклінно відрікається від своїх наукових винаходжень на тому самому місці, де Джордано Бруно вислухав смертний вирок. 

1654 - до Москви прибуває посольство Богдана Хмельницького для визначення статусу запорізьких козаків у складі Росії. 

1675 - король Англії Карл II засновує Королівську обсерваторію в Грінвічі. Меридіан, що проходив через обсерваторію, був прийнятий англійськими моряками за точку відліку. 

1874 - вперше проводиться гра у великий теніс. 

1882 - Конгрес США заборонив багатоженство.  

1895 - в Парижі брати Люм'єр вперше показали спеціально запрошеній публіці фільм. На білому екрані глядачі побачили робітників, що виходять з фабрики братів. 

1904 - у лондонській газеті «іллюстрейтед Міррор» вперше у світі публікується кольорова фотографія. 

1907 - у Лондоні на вулицях з'явилися перші таксі з лічильниками. 

1963 - група «Бітлз» випускає альбом Please Please Me, свій перший довгограючий альбом у Великобританії, який відразу ж займає лідируючі позиції в британських хіт-парадах. 

В цей день народились такі відомі люди: 1842 - Микола Віталійович Лисенко, український композитор, фольклорист, основоположник української національної композиторської школи. Автор популярних опер: «Наталка Полтавка», «Тарас Бульба», «Енеїда»; 1875 - Ганс Грімм, німецький письменник, ідеолог німецьких націоналістів; 1958 - Валерій Сюткін, співак, колишній соліст групи «Браво» («Стиляги з Москви», «Дорога в хмари»); 1959 - Метью Модін, американський актор («Одружена з мафією», «Пташка», «Урок анатомії»); 1976 - Різ Уізерспун, американська актриса.

Сьогодні іменини відзначають святкують Олександр, Олександра, Олексій, Панас, Валерій, Дмитро, Іван, Іраклій, Кирило, Леонтій, Михайло, Наталія, Микола, Петро, Сергій, Тарас.

Також 22 березня день народження святкують депутат районної ради Ткачук Петро Петрович, та випускник Шацького лісового коледжу, шачанин Андрій Чоботан. Район.Шацьк вітає іменинників і бажає козацького здоров'я, життєвої наснаги та оптимізму.

Народний прогноз погоди: 22 березня відзначається день пам'яті 40 мучеників, у Севастійському озері замучених. Це друга зустріч весни (перша на Масляну). Якщо плиска прилетіла, то річка через 12 днів скресне; приліт жайворонка передвіщав тепло; зяблик - холод.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром