Cвітязький вугор: скільки коштує цього року і який салат з нього приготувати

10 Липня 2023, 18:00
Салат з вугра 1084
Салат з вугра

Хто не скуштував вугра, той даремно з’їздив на Світязь – стверджують відпочивальники. І це правда, бо ця найдивовижніша риба Шацьких озер славиться своїм ніжним, смачним, соковитим та екологічно чистим м'ясом.

Вугрі надзвичайно багаті на білок і є відмінним джерелом омега- жирних кислот, які є важливими для здоров'я серця.

До речі, жир вугра допомагає знизити загальний рівень холестерину.

Змієподібна риба є чудовим джерелом вітаміну D, який покращує здоров'я кісток та знижує ризик розвитку раку.

Цього року свіжий делікатес коштує на шацьких і світязьких ринках 1000 грн, копчений – 1600 грн.

Продавці товару стверджують, що вугрі, які вони пропонують покупцям, виловлені в Шацьких озерах. Втім, «не на камеру» запевняють, що риба насправді привезена з Польщі, проте її смакові якості не відрізняються від озерних вугрів.

Невеликого свіжого вугра можна придбати за суму від 500 грн і приготувати з нього смачну страву: посмажити на грилі, запекти в духовці, зробити шашлик або салат, зварити суп тощо.

Салат з копченим вугром

  • копчений вугор без шкіри – 600 г;
  • скибочки бекону – 8 шт .;
  • відварені яйця – 2 шт .;
  • кресс салат – 150 г;
  • масло – 40 мл;
  • каперси – 10 г;
  • сік лимона – 20 мл;
  • діжонська гірчиця – 5 г.

Обсмажте на сухій сковороді бекон, збийте останні 4 компоненти, з’єднайте всі складові разом.

Смакуйте на здоровя!

Читайте такожВугор європейський: повідомили, який штраф за вилов червонокнижної риби

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024