Cвітязький вугор: скільки коштує цього року і який салат з нього приготувати
Хто не скуштував вугра, той даремно з’їздив на Світязь – стверджують відпочивальники. І це правда, бо ця найдивовижніша риба Шацьких озер славиться своїм ніжним, смачним, соковитим та екологічно чистим м'ясом.
Вугрі надзвичайно багаті на білок і є відмінним джерелом омега- жирних кислот, які є важливими для здоров'я серця.
До речі, жир вугра допомагає знизити загальний рівень холестерину.
Змієподібна риба є чудовим джерелом вітаміну D, який покращує здоров'я кісток та знижує ризик розвитку раку.
Цього року свіжий делікатес коштує на шацьких і світязьких ринках 1000 грн, копчений – 1600 грн.
Продавці товару стверджують, що вугрі, які вони пропонують покупцям, виловлені в Шацьких озерах. Втім, «не на камеру» запевняють, що риба насправді привезена з Польщі, проте її смакові якості не відрізняються від озерних вугрів.
Невеликого свіжого вугра можна придбати за суму від 500 грн і приготувати з нього смачну страву: посмажити на грилі, запекти в духовці, зробити шашлик або салат, зварити суп тощо.
Салат з копченим вугром
- копчений вугор без шкіри – 600 г;
- скибочки бекону – 8 шт .;
- відварені яйця – 2 шт .;
- кресс салат – 150 г;
- масло – 40 мл;
- каперси – 10 г;
- сік лимона – 20 мл;
- діжонська гірчиця – 5 г.
Обсмажте на сухій сковороді бекон, збийте останні 4 компоненти, з’єднайте всі складові разом.
Смакуйте на здоров’я!
Читайте також: Вугор європейський: повідомили, який штраф за вилов червонокнижної риби