Шацький ансамбль «Молодички» відсвяткував у Польщі 40-річчя своєї творчості

08 Липня 2023, 15:20
Ансамблю "Молодички" - 40 років 1650
Ансамблю "Молодички" - 40 років

Аматорський фольклорний ансамбль «Молодички» Шацького будинку культури відсвяткував свій 40-й день народження. Ювілей припав на другий рік війни в Україні, тому керівниця співочого колективу Ніна Вирович і його учасниці приймали вітання з гарною подією в  місті Влодава Республіки Польща.

2 липня, коли Влодава святкувала  День міста, «Молодичкам» вдалося зібратися в неповному складі і порадувати зі сцени поляків і численних переселенців з України сучасними і народними українськими піснями. Колектив із Шацька приймав вітання від керівництва міста і своїх шанувальників, дякуючи, в свою чергу, Польщі за всебічну підтримку України у важкий для неї час.

Ансамбль був створений у 1983 році. Ніна Вирович разом зі своїми талановитими молодичками впродовж років плекала колектив, збагачувала репертуар сучасними і старовинними піснями, сценічне вбрання – унікальними столітніми костюмами.

 «Молодички» відродили древні поліські звичаї гуляння на весіллі, обжинок, вертепу, збирання ягід тощо. Співачки – неодноразові переможці та лауреати обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалів. Своєю яскравою творчістю завоювали тисячі прихильників в Україні і Польщі.

Сьогодні в братній країні Ніна Вирович невпинно популяризує українську культуру, зокрема пісню. В дитсадку Влодави, де працює в групі з українськими дітьми, створила вокальний гурт «Квіти України», в місцевому будинку культури стала керівницею ансамблю «Озерянки». А ще співає (є солісткою) в оркестрі народних інструментів і веде при закладі культури гурток з вишивання гладдю. Крім того, з новоствореними колективами гастролює Влодавським повітом і готується до участі у престижних фестивалях.

Ніні Вирович болить доля України, тому з початку війни вона активно займається волонтерством, збираючи в Польщі і доставляючи в нашу країну продукти, одяг, засоби гігієни тощо. Буквально днями передала для українських військових медиків дефібрилятор.

«Молодички» вірять, що скоро Україна переможе агресора, і всі учасниці возз’єднаються в колективі, в рідному Шацьку, з українською піснею на вустах.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024