Коли шачанам почнуть надавати земельні ділянки під індивідуальне будівництво

21 Березня 2018, 12:40
1987

Депутати Шацької селищної ради на черговій сесії озвучили запити і звернення з проблемних питань до керівництва ОТГ та відповідних служб. 

Нагадаємо, 16 березня під головуванням Людмили Цевух, в.о. Шацького селищного голови, відбулася сесія Шацької селищної ради.

Запити, в основному, стосувалися, стану доріг населених пунктів Шацької ОТГ, виготовлення генерального плану селища та надання земельних ділянок під індивідуальне будівництво.

Олександр Постернак озвучив запит про необхідність ремонту ділянки дороги по вулиці Нова в селі Мельники (днями автомобіль швидкої допомоги не зміг доїхати цією вулицею до пацієнта); Людмила Єрофєєва та Валентина Стаднік – про потребу включити в план першочергових робіт на нинішній рік ремонт проблемних ділянок дороги по вулиці Вишнева в смт Шацьк.

Віра Ковальчук запропонувала або відмінити рішення селищної ради про тимчасову заборону (поки не виготовиться генеральний план селища) надання заявникам земельних ділянок під індивідуальну забудову і почати надавати всім, або дотримуватися мораторію і не робити жодних винятків.

Богдан Тимошук оприлюднив звернення від жителів вулиці Лесі Українки смт Шацьк про незадовільний стан стічної канави, що призводить до підтоплення садиб. Також обранець громади поцікавився, на якому етапі перебуває розробка генерального плану селища:

-Створюється враження, що цей процес або навмисне затягується, або цим питанням ніхто не займається. Молоді сім’ї хочуть будувати власні будинки, проте наразі навіть не можуть використати свого конституційного права на отримання земельної ділянки.

У селищній раді повідомили, що питанням займаються, розробка генплану майже завершена, і вже на наступній сесії буде оприлюднена інформація про те, коли громадяни зможуть писати заяви на отримання земельної ділянки під індивідуальне будівництво.

Щодо стану доріг Шацької ОТГ, то Людмила Цевух зазначила, що будуть враховані всі побажання мешканців і в близькому майбутньому першочергово ремонтуватимуться найбільш проблемні ділянки. Капітальний ремонт доріг сьогодні є досить дороговартісною справою, тому варто розуміти, що все і відразу зробити буде неможливо.

Читайте також: Депутати Шацької ОТГ виділили кошти на пам'ятник загиблому Сергієві Мокренку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024