Шацька ОТГ заклала 50 тисяч на путівки для оздоровлення дітей-пільговиків

19 Березня 2018, 13:50
2441 Джерело: фото ілюстративне

У Шацькій райдержадміністрації на оперативній нараді розглядали питання підготовки та проведення в районі оздоровчого сезону 2018 року.

Про це керівників району та учасників наради інформували Людмила Єрофєєва, начальник відділу освіти, молоді та спорту, а також Людмила Цевух, секретар Шацької селищної ради.

- Для забезпечення влітку 2018 року послугами з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки на умовах співфінансування з обласним бюджетом необхідно виділити з районного бюджету 65 тис. грн. (загальна сума становитиме 130 тис. грн.) для придбання путівок в стаціонарні заклади оздоровлення та відпочинку. Крім того, планується відкрити два табори з денним перебуванням дітей на базі двох шкіл району (с. Пульмо та с. Світязь). В них буде відпочивати близько 80 дітей. До відпочинку в таборах в першу чергу будуть залучатися діти соціально-вразливих категорій, талановиті та творчі учні. Дворазове харчування там буде становити близько 28 грн. Для цього з районного бюджету виділено 31 360 грн., - розповіла Людмила Єрофєєва.

- Шацька селищна рада так само із вільних залишків на 2018 рік передбачила 50 000 тис. грн. для придбання путівок в оздоровчі табори (така ж сума очікується з обласного бюджету). В першу чергу, це стосується дітей пільгових категорій, адже в закладах освіти об’єднаної територіальної громади навчається 5 дітей-сиріт, 17 дітей, позбавлених батьківського піклування, 6 дітей-інвалідів, 50 дітей учасників АТО, 286 дітей з малозабезпечених сімей, - повідомила Людмила Цевух. - В Мельниках, Шацьку та Прип’яті будуть працювати табори з денним перебуванням, де відпочинуть 75 дітей. Крім того, в Шацькій школі-гімназії на 20 дітей буде функціонувати мовний табір.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024