Працівники Шацького РБК подарували свято української пісні відпочивальникам санаторію

18 Березня 2018, 11:45
2427

«Пісня  колиска українського народу» – під такою назвою працівники Шацького районного будинку культури 14  березня представили відпочиваючим санаторію «Лісова пісня»  літератуно -музичну композицію.

Українська пісня! Хто не був зачарований нею? Пісня – це душа народу. Це любов, печаль і втіха. Вона завжди  і всюди з нами – в радісну і в скрутну хвилину.  Як вірний друг – підтримає і звеселить… Дійсно, пісня і жити, і працювати допомагає. З хорошою піснею  свято стає світлішим і радіснішим, хочеться зробити щось піднесене, корисне і потрібне всім…

Ну що б, здавалося, слова…

Слова та голос – більш нічого.

А серце б’ється, ожива Як їх почує!..

Знать от Бога

І голос той, і ті слова

Ідуть між люди!–

такими словами розпочала вечір  ведуча  Вікторія Ягодинець .

Українські народні пісні «Ой гоп, Горлиця», «Ой на горі ярмарок», «Був у мене чоловік», «В вишневому саду»- глядачам перезентував народний аматорський колектив «Горлиця»(керівник Валентина Ханзерук).

2

 

Це про нас писав Микола Гоголь: «Покажіть мені народ, у якого було б більше пісень. Пісня для України – все: і поезія, і історія, і батьківська могила». Наш народ – один з найпісенніших в світі.

З народного напившись джерела,

Як із Дніпра бере веселка воду.

О рідна пісня,знову ти прийшла

До матері,до батька – до народу.

Щирими оплесками глядачі нагородили народний аматорський колектив «Веретено» (керівник Олександр Матяшук) та його солістку Ольгу Гайову за пісню  «Материнська доля». Також  колектив виконав «Покутську польку».

3

 

Весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа. Музика і весна – саме це нам дає силу і наснагу творити, має цілющий ефект. Все пробуджується, оживає і сонячний промінчик, ледь торкнувшись землі, напише знов симфонію весни.

Вальс «Під небом Парижу» - виконував дует акордеоністів у складі   Олександра Матяшука та Артура Мерчука.

Заграла скрипка весело, бентежно,

Мелодія чудова лине ввись.

Смичок торкає струни обережно,

До серця дивні звуки полились.

«Мелодію Скорика»  соло на скрипці виконала Олена Гінайло.

2

 

Линули чарівні звуки музики на сопілці . «Сициліану» виконала Вікторія Гусейнова під супровід Олександра Матяшука.

 Гумористичну сторінку представили Петро Олех, Ольга Гайова та Галина Жук.


 

Українська пісня... Це частина духовного життя народу і вона не залишає його ні в радості, ні в смутку, крок у крок слідує за ним від дитинства до старості. З піснею на вустах він відзначає свята, прикрашає народні обряди, славить свої перемоги. З піснею ми відчуваємо красу життя. Пісня криє у собі силу уяви та багатство щирих переживань, стає джерелом натхнення.

 На завершення дійства народний аматорський колектив «Веретено» ще дарував глядачам віночок українських народних пісень «Ой на горі два дубки» , «Куделиця» та запальну українську польку «Гоп-га-гов»

Українська  народна пісня споконвіку звучить,але кожне нове покоління вкладає в неї щось нове,оригінальне. В кожній пісні відчувається українська душа, українська вдача, віра, надія й любов. Пісня єднає людей духовно, несе заряд енергії, добра та любові.

Глядачі  із задоволенням слухали пісні і не приховували свого захоплення, щиро аплодували.                   

Пісня – це розум, втілений у прекрасних звуках, вона така чарівна і дивовижна та наповнює життя людини новими, яскравими барвами.

Валентина Ханзерук, директор Шацького районного будинку культури

2



 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром