17 березня в Шацьку: прилетять граки - скоро весна буде

17 Березня 2018, 09:20
4539

Цитата дня: «Щедрість полягає не стільки в тому, щоб давати багато, скільки в тому, щоб давати своєчасно.» Жан де Лабрюєр.

Цей день в історії1674 - І.Самойловича було проголошено гетьманом всієї України.

1823 - у Миколаєві закладений перший російський пароплав «Метеор».

1861 - в усіх російських церквах почалося зачитання селянам положення про ліквідацію кріпацтва.

1917 (4 березня за юліанським календарем) - у Києві було утворено Українську Центральну Раду, яка після проведення Всеукраїнського національного конгресу перетворилася на парламент України.

1951 - Українська Повстанська Армія(УПА) закликала США допомогти їй у боротьбі з СPСР.

1980 - англійський парламент проголосував за бойкот московської Олімпіади.

1992 - у космос запустили перший космічний екіпаж під маркою СНД, а не СPСР.

1995 - Верховна Рада України скасувала посаду президента Криму.

2003 - Джордж Буш визнаний найгіршим президентом США. 

В цей день народились такі відомі люди: 1834 - Ґотліб Даймлер, німецький інженер, творець першого мотоцикла; 1841 - Маруся Вольвачівна, українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка; 1945 - Патті Бойд, екс-модель, була одружена з Джорджем Гаррісоном та Еріком Клептоном; 1951 - Курт Рассел, американський актор кіно; 1967 - Біллі Корґан, лідер гурту Smashing Pumpnins.

День Ангела відзначають Олександр, Василь, В'ячеслав, Георгій, Герасим, Григорій, Данило, Павло, Уляна, Яків. Також сьогодні день народження святкує житель села Мельники Олександр Прадун. Район.Шацьк щиро вітає іменинників і бажає міцного здоров'я та весняного настрою в душах!

Народний прогноз погоди: 17 березня відзначається день пам'яті преподобного Герасима Йорданського. У народі Герасима називають Граківником, тому що з цього дня з теплих країв прилітають граки: «Грак на горі - так і весна у дворі». Якщо грак прилетів, через місяць сніг зійде. Коли грак з землі хворостину підіймає - сонячне літо обіцяє. Якщо граки кричать, значить погода скоро зіпсується (скоріш за все буде дощ).

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних зі святом, надсилайте свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу: [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром